Kurtlar Vadisi Pusu Tüm Bölümlerini Bu Bağlantıya Tıklayarak Download edip izleyebilirsiniz. Sitemizdeki Linkleri Sadece üyelerimiz görebilirler Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinin Bölüm Linklerini Görebilmek için Bu Bağlantıya Tıklayarak Üye olmanız gerekir. Üyelik işlemi ücretsizdir 10 saniyenizi Ayırarak hemen üye olabilirsiniz. Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinin Bütün yeni Bölümleri Her hafta Sitemize eklenecektir.

Kaynananız ile geçinemiyor musunuz? Artık bu bir sorun değil. Kaynananızı nasıl yola getireceğiniz ve onun sevgisini nasıl kazanacağınızın çaresi bulu

Kaynananız ile geçinemiyor musunuz? Artık bu bir sorun değil. Kaynananızı nasıl yola getireceğiniz ve onun sevgisini nasıl kazanacağınızın çaresi bulundu. "Kaynana Kullanma Kılavuzu" ile kaynananızı yola getirebileceksiniz.

Kaynana sorunu niçin bu kadar önemliydi? İki yıldır bu sorunun yanıtını arayan Gülşah Özdemir, çalışmasını "Semra Hanım Sendromu İçin Kaynana Kullanma Kılavuzu" adlı kitapta topladı ve kaynana ile ilgili akla gelebilecek her konuya parmak bastı. Bir de kaynanaları kullanma kılavuzu hazırladı. İşte her geline lazım tüyolar:

Kaynana sendromunu nasıl yenersiniz?

1- Kaynananızın ayarıyla oynamayınız

Yatma, kalkma, dantel işleme, dedikodu yapma, tv dizisi izleme ve diğer kaynanalarla buluşma ayarlarına asla karışmayınız.

2- Ses ayarını yükseltmeyiniz

Kaynananızın ses ayarı bir defa bile kontrol dışı bir şekilde yükselirse artık düzenlemek mümkün değildir. Sesini yükseltmesi için fırsat vermeyiniz.

3- Test sürüşü yapınız

* Kaynanayla karşılaşmalar ilk bir hafta sadece evde gerçekleştirilmelidir.

* Kaynanaya rahat bir edayla sorular sorulmalı, cevapları da bazen yüzüne bakarak bazen bakmayarak dinlenmelidir. Her durumda vereceği tepkileri ölçüp ona göre strateji geliştirilmelidir.

* Kaynana anlaşılmayan bir şey söylediğinde asla 'anlayamadım' gibisinden bir ifadeyle cevap verilmemelidir. Bu söz ileride "beyinsiz, aptal gelin" nidaları olarak size geri dönebilir.

* Kaynanaya alışma dönemi, onunla yaşama döneminin test sürüşüdür, siz gaza basın ve onu frene basmaya mecbur bırakın.

4- Sık sık servise uğramasını sağlayınız

Eşiyle beraber romantik filmler izlemeye teşvik edin. Kocası ölmüş ise komşu kadınları devreye sokarak koca bulma faaliyetlerine başlayın.

En iyi sonuç için topraklı priz!

* Kaynanalarla yapılan sohbetlerde ani ve sert hareketlerden sakınınız. Çünkü bu tür hareketler muhatap için 'kaşınıyor' izlenimi verebilir. Yavaş ve sakin olun..

* Dağınık bir ev, pasaklı elbiseler size 'ilgisiz ve nankör kedi' sıfatıyla geri döner.

* Kaynananıza onun değil, oğlunun hayatını paylaşmaya geldiğinizi hissettirin.

* En iyi sonucu topraklı prizde verirler. Yani Bağı bahçesi olan bir ev, olmazsa balkonda bitki yetiştirerek stres atmasına olanak sağlayın.

* Onlara sık sık torun sevinci yaşatmalısınız. Zira her torun en az 1 yıllık barış çubuğunun ateşini yakar.

Hürriyet

35'lik bakireler anlattı

35'lik bakireler anlattı
Psikiyatr gözüyle, 35’ine kadar seks yapmamış kadınların kendi ağzından öyküleri..

01.08.2007 10:04

Sanılanın aksine bekaret konusu şehirli kadınlar için de bazen tabu olabiliyor. Bu ay 30 yaşını geçmiş olmasına rağmen hala bekaretlerini koruyan 3 kadın ile konuştuk. Psikiyatr Serdar Serdaroğlu bu hikayeleri ayrıntılı olarak yorumladı. Psikiyatr Kerem Doksat ise, “bekaret zarı”nın bizdeki ve farklı kültürlerdeki önemine dikkat çekti…

ŞELALE Ö. (Bankacı, 32 yaşında):

“30’umu geçtim ama hala bakireyim. Üniversite mezunuyum ve çok iyi bir işim var. Kariyer basamaklarını teker teker çıkıyorum. Çok geniş bir arkadaş çevrem var. Şimdiye kadar çok sayıda erkek arkadaşım olmadı ve seks konusu benim için, ailemin ve çevrenin de baskısıyla hep bir tabu olarak kaldı. Oldukça uzun bir süredir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Ancak onunla sekste son noktasına kadar gidemiyorum. Benim problemim ilişkiye kendimi verememem. Beraber olduğum kişiyi çok istiyorum, sevişirken de çok zevk alıyorum ama içime girme aşamasına gelince, istemiyorum. Çünkü hem çok acıyacağını düşünüyorum hem de ailem çok gelenekçi olduğu için hala onlardan çekiniyorum… Duyulur mu korkusu özellikle beni yiyip bitiriyor. Eğer duyulursa ne yaparım diye düşünüyor ve felaket senaryoları yazıyorum. Erkek arkadaşıma aşığım. Onu çok seviyorum. Ve o ana kadar çok istememe rağmen, hatta bunu sevgilime söylememe rağmen zamanı geldiğinde yapamıyorum. Ayrıca sevişene kadar çok istekli oluyorum fakat bütün bunları aklıma getirdiğim zaman hevesim zaten kaçıyor, ilişkimden de zevk almıyorum. Daha uzun bir süre bakire kalacağım gibi görünüyor. Çünkü ben buna baskılardan dolayı cesaret edemiyorum.”

Psikiyatr Serdar Serdaroğlu’nun yorumu

“Suçluluk duygusu, yoğun anksiyeteye sebep oluyor.”

“Burada kişiyi belirgin olarak tedirgin eden şey ‘suçluluk duygusu’. Bu duygu, insanların kültürle ilişkilerinde, toplumdan topluma değişerek oluşur ve zihinde bir kavram olarak belirir. Toplumun ya da aile çevresinin onaylamadığı durumlarda aktif hale gelip davranışları belirler. Bu duygu yoğun anksiyete (kaygı) doğuracağından sevgi ya da cinsel istek gibi duyguların bastırılmasına neden olur. Suçluluk duygusu temel insani bir duygudur, ancak neyin suçluluk vereceği zamanla değişen bir durumdur. Hastalarımda da gözlediğim bu duygunun derinliği maalesef çocukluk çağlarımızda, çok şeyi çevremiz tarafından suçlanarak yapmamızdan kaynaklanıyor. Cinsel yaşamda bu duygunun katılaşmış şekli, kirlenme hissiyle yaşanıyor. Özellikle genç kızlar bu korkuyu ‘Demokles’in kılıcı’ gibi taşıyorlar. Psikiyatri bu duygunun obsesyona (takıntı) varmış şeklini tedavi edebilse de sorun temelde psikososyal nitelikte.”

DEFNE K. (Grafik tasarımcısı, 33 yaşında):

“Yalnız yaşıyorum. Çok ünlü bir televizyon kanalında grafik tasarımı yapıyorum. Üniversite yıllarından beri uzun vadeli arkadaşlıklarım oldu. Ama hiçbiriyle gerçek anlamda seks yapmadım. Hatta geçen yıl biten ve bir yıl kadar ayaklarımı yerden kesen bir ilişkim oldu. Yatakta birlikte yatıyorduk ama ben hiçbir zaman tam anlamıyla kendimi bu işe veremiyordum. Ama iş gerçek anlamda seks yapmaya gelince bütün büyü bozuluyordu. Diğer ilişkilerimde bu düzeyde bir şey yaşamasam da hissettiklerim aynıydı. Evet, 33 yaşındayım ve hala bakireyim. Gerçek seksin ne olduğunu bilmiyorum. Bu yaptığımın çok sağlıklı olmadığını biliyorum. Birkaç kez doktora gitmeyi bile düşündüm ama vazgeçtim. Sebeplerine gelince.... Aslında tek bir sebep gösteremem. Ama en önemlisinin kendi kendime yarattığım bir tabu olduğunu biliyorum. Hiç klasik bir insan değilim. Ailem de çok tutucu değil. Ama kafamda yarattığım şöyle bir şey var: Ben karşımdakinden hoşlanıyorum. Ama onunla cinsellikte son noktasına kadar gidersem ona aşık olma olasılığım artacak. Ve eğer ilişki iyi gitmezse karşımdaki adam beni terk edebilir. Ben de ona aşık olduğumla kalacağım ve çok üzüleceğim. Kendimi toparlayamayacağım, çok zarar göreceğim diye düşünüyorum. Bu kafamda yarattığım en büyük korku. Bu korkunun kaynağı da yine bana öğretilenler. Çünkü hep şöyle bir şey duydum: “Cinsellik kadın için erkeğe göre daha fazla bir bağlanma unsuru”. Yani ben cinsellik yaşarsam karşımdakine bağlanmaktan ve onun beni bırakmasından korkuyorum. Tabi karşımdakine yüzde yüz güven duyamamam da buna dahil. Evlenmeden birlikte olmamalıyım tabusu da var. Erkek arkadaşlarımla tam anlamıyla cinsel bir şey yaşamadığım için çok ayrılık yaşadım. O insanlarla seksi sonuna kadar yaşasaydım ayrılmazdım da demiyorum ama bu yanımın ilişkiyi bitirici etkisinin olduğuna inanıyorum.”

Psikiyatr Serdar Serdaroğlu’nun yorumu

“Bağlanma kaygısı yaşayan kişi saplantılıdır.”

“Bu kişide, psikiyatride “bağlanma kaygısı” olarak tanımlanan durum görülüyor. Bağlanma, bebekken bize bakan ilk kişiyle yaşadığımız ve beyinde biyolojik temeli de olan bir olgu. Aslında bağlanma, insan için gerekli ve sağlıklıdır. Ancak yaşamın ilk dönemlerinde bu duygu yeterince yaşanmamışsa kaygı verici ve korkutucu olabilir. Bağlanmaktan kaçan kişi, takıntılıdır ve duygularını genelde rahat ifade edemez. Tam evleneceği sırada, evlenme törenlerinden sürekli kaçan bir kadını anlatan filmi anımsayın. Bağlanma endişesi olan kişi terk edilmenin vereceği psikolojik acıyı kaldırmakta zorlanır. İntihar ya da intihar girişimlerinde bu olgu sıklıkla rol oynayabilmektedir. Psikiyatrik tedavide, psikoterapi, bağlanmanın sağlıklı hale gelmesi için kullanılır ve kaygının çözümünde etkili bir yöntemdir. Bu nedenle bağlanma endişesinin çözülmesi sağlıklı cinsellik için gereklidir.”

ZEHRA E. (Bilgisayar Mühendisi, 35 yaşında):

“Halen ailemle yaşıyorum. Çok tutucu bir ailem var. Bugüne kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. Yani lisede yaşadığım platonik sayılabilecek şeyler ve geçen yıl yaz tatilinde yaşadığım minik bir ilişki dışında, çok bir şey yaşamadığım söylenebilir. Hala bakireyim ve bir erkekle cinsel ilişkiye girme fikri beni çok korkutuyor. Zaman zaman lezbiyen miyim diye düşünmüyor da değilim. Ama olmadığımı biliyorum çünkü kadınlara karşı ilgi duymuyorum. Erkeklere karşı ilgim var ama iş bir erkekle flörtleşmeye geldiğinde, bir heykelden farksız oluyorum. Bir erkeğin benden hoşlandığını hissettiğim an kanım donuyor. Geçen yıl yaz tatilinde arkadaşlarımın da zorlamasıyla bir erkekle flört dönemi yaşadım. Yani el ele tutuştum, öpüştüm. Bunları bile yaşamak bana çok zor geldi: komik duruma düştüğümü söyleyebilirim. Hala düşündükçe yaptığım beceriksizce hareketler karşısında çok utanıyor ve kızarıyorum. Bir hafta boyunca öpüşmek ve el ele tutuşmak dışında bir şey yaşamadık zaten. Ama erkek arkadaşımın ellerini kalçalarımda ve göğsümde hissedince çok paniklediğimi söylemeliyim. Hiç zevk almadığımı ve bir şey hissetmediğimi de tabi… Yani o aşamaya gelene kadar çok heyecanlanıyor ve zevk alıyorum ama erkek arkadaşımın ellerini üzerimde hissedince her şey tersine dönüyor. Belki de ben bir frijitim...”

Psikiyatr Serdar Serdaroğlu’nun yorumu

“Temastan rahatsızlık duyuyor. Seks terapisi önerilebilir.”

Burada, “kültürel ritüeller” ve “bağlanma” da rol oynuyor. Ancak baskın olgu, temastan rahatsız olunmasıdır. Belki bu kişi kendi vücudunu hiç tanımamış ya da hiç masturbasyon yapmamış. Bunu, bu tip hastalarımızda sıklıkla görüyoruz. Seks, kişi için sanki fobi niteliğinde... Bu sorunu yaşayanlara da önerilen şey “seks terapisi”.

Hülya ve Gülben’in siyasi manevraları

Hülya ve Gülben’in siyasi manevraları
30.07.2007 12:23
Evet bildiniz, yine bir Hülya Avşar-Gülben Ergen kıyaslama yazısı. Ama bu kez söz konusu olan iki ünlü kadının bikinili fotoğrafları, selülitleri, albümleri, ıvır ve de zıvırları değil.

Siyasi görüşleri ya da daha net olarak şöyle diyelim: Hangi siyasi partiye daha yakın durdukları, oylarının kime gittiği meselesi.

Malum, seçimden bir-iki gün önce Gülben Ergen Erdoğan (kısaca GEE), gazetelere tatilini yarıda kesip İstanbul’a oy kullanmaya geleceğini bildiren cümleler yumurtlamıştı: "Aydınlık ülkem için tek bir ’oy’un öneminin farkındayım! Pazar günü sadece oyumu kullanmak için İstanbul’a gelip akşam döneceğim. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında tüm dünyaya ilan ettiği laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ileriye gitmesi için hepiniz oyunuzu verin!"

Bir metin yazarının elinden çıktığı belli olan bu dikkatli ve sloganvari cümlelerden hissedilen apaçık şuydu: GEE oyunu CHP’ye verecek.

(Gerçi son dakikada bir Hıncal Uluç taktiği uygulayıp AKP’nin önünü keseceğim diye oyunu MHP’ye de vermiş olabilir. Bunu bilemeyiz tabii.)

HÜLYAAA: NEDEN BÖYLE?

Hülya Avşar ise birçok kere röportajlarında söylemiştir.

Her perşembe Kuran okuduğunu, çok inançlı biri olduğunu filan...

Muhafazakar yanının altını hep kırmızı kalemle çizer Avşar, özenle.

En son seçim gecesi bir kanalda daha da ileri gidip "bazı kadınlarda gördüğü türbandan etkilendiğini ve takmaya özendiğini" söylemesi ise sürpriz değildi aslında. Çünkü Hülya Avşar belki de siyaset yazan tüm köşecilerden daha çok tanıyor ülke insanını.

Şöyle parlak önerilerde bulunacak kadar: "Emine Hanım bir gün bir mitingde pat diye baş örtüsünü çıkarsa, Tayyip Bey de yanında olsa ve bunu onaylasa. Sonra tekrar örtse ve böyle yaparak ’artık inatlaşmayalım’ dese..."

YENİ DÖNEMİN KAZANANI

Yüzde 46’lık yeni AKP döneminde elbette kazançlı çıkacak olan Hülya Avşar olacak. Çünkü zaten modern görünümlü bir muhafazakardı kendisi, bunu saklamıyordu.

Keza eski eşi Kaya Bey de açık açık defalarca söylemiştir, "AKP’ye oy verdim, yine veririm" diye...

Merak ettiğim şu: Gülben, seçim öncesi yapılan mitinglerin gazıyla da oluştuğunu düşündüğüm CHP’lilikten sıyrılıp "ne de olsa artık kitle partisi oldu" deyip AKP’ye göz kırpacak mı?

"Aydınlık laik Türkiye" aslında onlarmış diyecek mi?

Yoksa iki ünlü kadın bu konuda da birbirinden keskin bir şekilde ayrılacak mı? Bekleyip göreceğiz, ama en kısa zamanda göreceğimiz şey şudur: Avşar selülitleri konusunda "kaybetti" ama siyaset manevraları hususunda kazandı.

Gülben ise bir an önce o kötü metin yazarlarından kurtulup kendi gerçek düşünceleriyle yapmalı siyasi manevralarını.

Yoksa: Olmuyor hakikaten.

Tatili yarıda kesmek yetmiyor.

Ekonomide uçuyor business saçmalıyor

Aysun Kayacı dün Kelebek’te yayınlanan röportajında business class uçanların dava edeceği türden (tüm üst düzey yöneticiler, ayrıca ünlüler) şeyler söylemiş, hani dumur olmamak elde değil:

"Bugüne kadar Amerika’ya birçok kez gidip geldim ve ne tek başıma ne de bir başkasıyla gittiğimde business class uçtum. Çünkü ben şişko değilim, sağlıksız değilim ve insanlardan utanıp, kendimi soyutlayacağım bir durumum yok."

Aysun öyle söyleyince düşündüm, hakikaten business’ta uçanlar hep şişko ve sağlıksız mı? Haklı olabilir mi Kayacı girl?

O perdeler bu yüzden çekiliyor olabilir mi?

Yoksa yoksa, hep ekonomide uçan bir fani olarak business taraflarına doğru bir isyan çıkartma zamanı mıdır?

Aysun kız, bu işin lideri olabilir mi? Saçmalamanın sonu yok yani.

Aysun’u bir zamanlar TRT’de yayınlanmış Fransız avangard çizgi film karakteri "Clementine"e benzetiyorum.
Saçmaladı mı avangard saçmalardı Clementine, Aysun da öyle.

Ekonomide uçuyor, ama business saçmalıyor.

Evinizin dekorasyonunu rüyamda gördüm

Bu da ilk kez oluyor.

Ankara’dan Aslı Hanım gönderdiği mail’de beni rüyasında gördüğünü söylüyor ve rüyasını anlatıyor.

Ne yalan söylemeli önce ilgilenmiyorum, "insan sadece gazete fotoğrafından tanıdığı birini nasıl rüyasında görebilir ki" diyorum, kendi kendime...

Ama rüyadaki bir ayrıntı dikkatimi çekiyor.

O da şu: Evimin dekorasyonuna dair... (Israr yok, söylemem)

O gün bugündür, "nasıl bilmiş yahu" diyorum ya da nasıl derler: Malolmuş?

Şapka çıkardım altıncı hissinize Aslı Hanım...

Ne Yonja ne de 80630

Artık 2Yüz var

Son günlerin en popüler sitesi bu, www.2yuz.com

Burası bir tür eğlence dünyasının Siberalem’i.

Çünkü şov dünyasındaki hemen herkes (şarkıcı, oyuncu, menajer, televizyoncu/gazeteci) akın akın üye oluyor buraya.

Neden? Hem iş paslıyor ünlüler birbirine hem de zaman zaman yeni aşklar filan...

Emre Altuğ, Tardu Flordun, Işın Karaca, Metin Arolat, İpek Tuzcuoğlu ve Keremcem ilk akla gelen 2yuz.com üyeleri.

Peki üye olmak için ne yapmak gerekiyor?

Tıpkı Yonja’daki gibi, üyelerden biri size davet gönderirse siteye kabul ediliyorsunuz.

BARIŞMA YEMEĞİ Mİ?

BARIŞMA YEMEĞİ Mİ?
Bülent Ersoy, eşi Armağan ve kayınvalidesiyle kaldığı 5 yıldızlı otele bir tepsi süt kuzu kokoreç getirtti.

01.08.2007 15:22

Ersoy aldatma krizi sonrası aileyi otelde topladı.Odaya kokoreç getirdi.

İZMİR'de üç hafta önce evlendiği eşi Armağan Uzun'un aldatma görüntülerinin yayınlanmasının ardından dün gece İstanbul'dan İzmir'e gelen Bülent Ersoy, duruma el koydu. Ersoy gece geldiği İzmir'de eşi ve kayınvalidesiyle beş yıldızlı otele kapanıp dışarı çıkmadı.
Bülent Ersoy tartışılan görüntü ve fotoğrafların yayınlanmasından 48 saat sonra İstanbul'daki evinden gizlice çıkarak tek başına İzmir'e geldi. Dün akşam THY uçağı ile saat 21.00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Ersoy'un sürekli çevreye gülücükler saçarak neşeli görünmeye çalışması dikkat çekti.

Ersoy, aldatma konusuyla ilgili sorulara yanıt vermeden tek başına taksiye binip Armağan Uzun'un İzmir'de yanında kaldığı teyzesinin Yeşilyurt semtindeki evine gitti. Bu sırada sokakta oturanlar da dışarı çıkıp Ersoy'a büyük ilgi gösterdi.



Ersoy'un İzmir'e geldiğinden haberi olmayan Armağan Uzun, Güzelyalı'daki bir kafede otururken evdeki yakınlarından gelen telefonla apar topar Ersoy'un yanına gitti.

OTEL ODASINA KOKOREÇ GETİRTTİ

Burada yaklaşık bir saat kalan Bülent Ersoy, eşi ve kayınvalidesi Gülsüm Uzun'u alarak geceyarısı İnciraltı'ndaki beş yıldızlı Crowne Plaza Otel'e yerleşti. İki suit oda tutan Ersoy bir odada eşiyle birlikte kalırken, diğerine de kayınvalidesi yerleşti. Sabah 05.00'e kadar uyumayıp eşi ve kayınvalidesiyle konuşan Ersoy, o saatten sonra otele bir tepsi süt kuzu kokoreç getirtti.Peşindeki medya ordusu da makinesiz kamerasız alındıkları otelde çiftin dışarı çıkmasını boşuna bekledi.

Bugün saat 12.00 sıralarında uyanan Bülent Ersoy ile eşi Armağan Uzun, dışarıdan getirttikleri simitle ve boyozla (ince çörek) kahvaltı yaptı.

Yarın Star TV de canlı yayın programı olan Ersoy'un İstanbul'a gitmesi beklenior. Yarın sabah İzmir'den ayrılması beklenen Bülent Ersoy'un, İstanbul'a yalnız gidip gitmeyeceği ise bilinmiyor.

DHA

5 yıllık aşk orucunu sonunda bozdu!

5 yıllık aşk orucunu sonunda bozdu!

CNNTürk'te hazırlayıp sunduğu programlarıyla ciddi derecede reyting ve övgüler alan Merva Ulusoy, 3 yıl evli kaldığı Turan Ceylan'dan 2002 yılında boşanmıştı. Ceylan ile evliliğinden Meyra adında bir kızı olan Merva Hanım boşandığı günden bu yana kimseyle flört etmediği gibi, kimseyle adı bile anılmamıştı. Boşanmanın ardından kendini kızı ile işine adayan ve 3 farklı program hazırlayarak işinde başarıdan başarıya koşan Merva Hanım'ın 5 yıllık aşk orucunu sonunda bozduğunu öğrendim! Merva Hanım'ın 5 yıl sonra ilk kez gönlünü çalmayı başaran kişi, işadamı Cem Bilginer...

Berrak Tüzünataç, birlikte olduğu Okan Bayülgen

Berrak Tüzünataç, birlikte olduğu Okan Bayülgen ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Tüzünataç, Bayülgen'in kendisi için özel biri olduğunu söyleyerek, "İnsan sevdiğini korur" dedi.

01.08.2007 09:47

Berrak Tüzünataç, kendisini sadece "Okan Bayülgen'in sevgilisi" olarak niteleyenlere kulak asmıyor. Tüzünataç, Elele dergisinin ağustos sayısına verdiği röportajda, ünlü şovmenle yaşadığı aşkı şu sözlerle ifade etti: "Okan'a sevgimi, onun hakkında konuşmayarak gösteriyorum!"

Üniversitede İngilizce işletme okuyorsunuz, ancak oyunculuğu meslek olarak seçtiniz. Nasıl bir yol izleyeceksiniz ?

- Okulda üç dersim var vermem gereken, sonra bitecek. Oyunculuk eğitimimle ilgili konuşmayı, şunu yaptım bunu yapacağım demeyi şık bulmuyorum. Oyunculuğum izlenerek fark edilsin isterim.

Türkiye’de sevdiğiniz yönetmenler kimler?

- Bir kısmıyla çalışma şansı buldum. Benimle çalışmayı düşünürlerse mutlu olacağım yönetmenlerse Çağan Irmak, Taylan Biraderler, Reha Erdem.

Çok popüler, ilgi çeken ve merak edilen bir çiftsiniz Okan Bayülgen’le. Bu nasıl etkiliyor sizi?

- İstikrarlı şekilde başarılı ve popüler olan adamlar, uzun süreli bir ilişki yaşadıklarında o ilişkiyi yaşayanlar bilir. Birlikteler mi değiller mi diye başlayıp, aynı eve taşındılar, evlilik ne zaman, kavga ettiler, ayrıldılar, bilmem kimle aldatmış, barıştılar süreciyle devam eder. Bu şaşılacak ve etkilenilecek bir şey değil.

Haberlerden etkilenmiyor musunuz hakikaten?

- Tabii ki etkileniyorum. Ama sıtma ilacına sinekler nasıl bağışıklık kazanıyor ve ilaç etkisini yitiriyorsa, bu haberler de öyle bir şey.

Nasıl bir şey ünlü olmak sizce?
- Snoopy’deki Pig Pen olmak gibi bir şey. Daima tepende bir toz bulutuyla geziyorsun, fark edilmeme lüksün yok yani.

Okan Bayülgen ile birliktelik bir okul gibi mi? Sürekli bir öğrenim süreci mi yaşıyorsunuz çevresi ve birikimiyle?

- Şu an haftada birçok kez, medyanın her türlü organında birileri tarafından ismi anılan, ismi aşındırılan birinden söz ediyoruz. Bence birbirini sevmeyen insanlar birbirleri hakkında her şeyi toplumla paylaşacak şekilde konuşuyorlar. Bir insan birinin ismini çok kolay basında söylüyorsa, onu çok da sevmiyordur gibi geliyor. Samimiyetimin ve sevgimin belirtisinin, o ismi yıpratmamak ve o konudan bahsetmemek olduğunu düşünüyorum. Anladığım kadarıyla doğrusu bu. İnsan sevdiği insanla ilgili bir kere bir şey der, ama sürekli "O çok başarılı, onu çok seviyorum" demez. Sevdiği insanı korur. Zaten gizlenecek bir durum. Madem ona yakınım, bari ben yapmayayım diye düşünüyorum.

Naif bir yaklaşım, ama zamanla kazanılan bir şey sanırım.

- Hayır, başından beri böyle. Yakın arkadaşın için de böyledir. Onun olmadığı bir ortamda onunla paylaştıklarından, huyundan suyundan bahsetmek istemezsin. Nasıl aktarılacağını bilmezsin başkalarına. Sen birini seviyorsan, onun hakkında konuşmayarak onun senin için özel biri olduğunu göstermiş olursun.

Son derece kendine güveni olan bir kadınsınız. Peki birçok tanınmış kadınla ilişki yaşamış bir erkekle birlikte olmak sizi nasıl etkiliyor?

- Geçmiş beni ilgilendirmiyor diyebilirim. Kendi zihinlerini kullanmadan medyanın pompaladığı insanlardan olmak istemem.

Atilla Bey menfaat sağlayacak biri değil

Daniel Craig ile bir röportaj yaptınız ve epeyce tartışma çıktı. Atilla Dorsay yazdı bunu. Ne diyeceksiniz?

- Aslında bu konuda bir şey söylemedim. Konuyla ilgili belgeler firmadaydı ve basına iletildi. Atilla Bey’in de benimle ilgili bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum, zira bu durumdan menfaat sağlayacak biri değil. Senelerdir istikrarlı kariyeri olan bir duayen. Basındaki sistemi ve basındaki ilgi alanını hicvettiğini düşünüyorum. İsterse kendisinin de nasıl gündeme bir şeyler getirebileceğini gösterdi.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Okan'a sevgimi susarak gösteriyorum" FOTOGALERİ

Okan'a sevgimi susarak gösteriyorum FOTOGALERİ

Çapkınlığı beceremedik FOTO GALERİ

Çapkınlığı beceremedik FOTO GALERİ
Altı yıl önce büyük sansasyon yaratan Akmerkez'deki 'kişiye özel defile'nin baş kahramanı konuştu.

Üç manken seçildi
Gazetelerde Arapların Paris'te bulunan ünlü modaevlerinde kişiye özel defileler yaptırdığı haberleri kafamda bir ışık yaktı. Düşüncemi müşterisi olduğum Burberry yetkililerine anlattım. Onlar da Neşe Erberk'e açtılar konuyu. Neşe Hanım sözüne güvenilir kızlar olarak Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak'ı bu iş için seçti.

Göz zevkimizi doyurduk
Çok farklı bir atmosfer yaşandı. Defile boyunca mankenler bikiniyle önümüzden yürüdüler. Orada gözler konuştu. Asıl hedefimiz çapkınlıktı ama hedefimize ulaşamadık. Kızlarla tanışmak yerine sadece gözlerle konuşabildik, o kadar. Neşe Hanım ağırlığını koydu ve olmadı. 40 bin pound harcadık ama göz zevkimizi doyurduk.

Beyaz'a olayı anlattım
1,5 ay sonra Çağla bu olayı basına anlattı. Çağla, prim yapmak ya da zengin erkeklerin peşine düşmesini istemiş olabilir. O dönem Beyaz'la (Beyazıt Öztürk) birlikteydi. Beyaz, olayın iç yüzünü sordu, ben de o geceyi anlattım kendisine. Dürüst bir defile yapıldığını anlattım ama kimse anlamak istemedi.

Kişiye Özel defilenin baş kahramanısınız. Bu defile fikri nasıl ortaya çıktı?

- Bundan yaklaşık altı yıl önce çok iyi kazanan bir modacıydım. Gazetelerde Arapların Paris’te bulunan ünlü modaevlerinde kişiye özel defileler yaptırdığı haberleri kafamda bir ışık yaktı. Arkadaşlarımla "Biz niye yapmayalım" dedik. O dönem Burberry’nin müşterisiydim ve düşüncemi Burberry yetkililerine anlattım. Onlar da Neşe Erberk’e açtılar konuyu. Neşe Hanım önce bu durumun yanlış anlaşılabileceğini söyledi ancak sonra ikna oldu. Sözüne güvenilir kızlar olarak Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak’ı bu iş için seçti. Daha sonra Burberry’den satın alınan kıyafetlerle defileyi o dönem çok moda olan Akmerkez’deki rezidansımda gerçekleştirdik. O gün defile için daireme üç manken, Neşe Erberk, Burberry Mağaza Müdürü, Tuna Bilecik ve İlker Ünal geldi. Toplam sekiz kişilik kadroyla defileyi gerçekleştirdik. Sunay ve İlker’in yaşı benden küçüktü. Defile için 40 bin Pound’luk alışveriş yaptılar mankenler. Defile sonrasında da kıyafetleri mankenlere hediye ettik ve Papermoon’dan sipariş ettiğimiz yemekler yendikten sonra herkes rezidansımdan ayrıldı.

Defile konsepti nasıldı?

- Çok farklı bir atmosfer yaşandı. Defile boyunca mankenler tüm kıyafetleri giydi. Bikini ile önümüzden yürüdüler. Orada gözler konuştu.

Peki bu olay niçin basına yansıdı?

- Aslında olayı biz bile unutmuşken 1,5 ay sonra Çağla Hanım bu olayı basına anlattı. Bizi bulmaya çalıştı sanırım. Çünkü Erdal Acar ya da diğer playboylar gibi defilenin ardından kimsenin peşine düşmedik sadece defile yaptırdık o kadar. Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak sessiz kaldı ancak Çağla Şıkel susmadı. Bu olayı Çağla Şıkel ortaya döktüğüne göre zengin erkeklerin peşine düşmesini istemiş olabilir.

Böyle bir organizasyon yapmaya neden gerek duydunuz?

- Amacımız farklıydı tabii. Bu mankenler piyasanın en güzel kızlarıydı. Onlara ulaşmanın bir yoluydu bu defile. Ama biz esas hedefimize ulaşamadık. Sözün kısası bizim asıl hedefimiz çapkınlıktı ama beceremedik. Kızlarla tanışmak yerine sadece gözlerle konuşabildik, o kadar. Kimselere görünmeden kızlarla tanışacaktık ama Neşe Hanım ağırlığını koydu ve olmadı.

40 bin pound boşa gitti o zaman...

- Hayır boşa gitmedi, Burberry para kazandı, kızlar kıyafet sahibi oldu ve biz de göz zevkimizi doyurduk.

Beyaz’a o gece neler yaşandığını anlattım

Defile siz ve iki arkadaşınız için düzenlendi, diğerleri kimlerdi?

- Diğer iki kişi benden yaşça küçük tekstil dünyasından arkadaşlarımdı. Biri şu an üniversitede okuyor. Bu defile benim paramla ve benim evimde gerçekleşti ama bu kadar büyük sansasyon yaratacağını tahmin edemezdik.

Çağla Şıkel’le daha sonra hiç görüşmediniz mi?

- Yeşim Palandüz kendi ajansını açtığında böyle bir organizasyonu yine yapalım demişti. Çağla ise bu olayı ortaya atmanın kendisine çok zarar verdiğini söylemişti. Beyaz’la problem yaşadı. Bir keresinde Beyaz’la Burberry mağazasında karşılaştık ve olayın iç yüzünü sordu bana ve ben de o geceyi anlattım kendisine. Dürüst bir defile yapıldığını özenle anlattım ama kimse anlamak istemedi. İşin içinde Neşe Erberk gibi başarılı bir işkadını, müşfik bir anne vardı ve onun kanatları altında büyük bir profesyonellikle gerçekleşmişti defile. Şeytanlığa izin vermedi ancak bunu kimseye anlatamadık.

DEFİLEYE KATILAN MANKENLERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN



HÜRRİYET/ KELEBEK

BARIŞ AKARSU’NUN ÖLÜMÜNDEKİ SIRLAR

BARIŞ AKARSU’NUN ÖLÜMÜNDEKİ SIRLAR

Tüm ülkeyi üzen bir kazada hayatını kaybetti genç sanatçı Barış Akarsu. Hayranları günlerce, gece gündüz demeden hastane bahçesinde bekledi ama acı son çoktan hazırdı. Kazanın ardından çok şey söylendi, yazıldı. Kimi doğruydu, kimi söylenti! Ancak son günlerine ilişkin bilinmeyenleri ve özel hayatıyla ilgili gerçekleri ilk kez bu haberde okuyacaksınız.

29 Haziran Cuma gecesi, ölümünden sonra değeri anlaşılacak bir yeteneği daha yitirdi Türkiye: Barış Akarsu. 2004'te atv'deki Akademi Türkiye yarışmasıyla girdi hayatımıza. Farklıydı diğerlerinden. Sadece uzun saçı, kulağındaki küpesi ve gözlerindeki sürmesiyle değil hâl ve tavırlarıyla da "farklıyım" diyordu sevenlerine. Elbette her yarışmada olduğu gibi kıyasıya rekabet içinde tartışmalar ve kavgalar vardı ama onun en yakın arkadaşı gitarıydı. Belli ki müzikti her şeyi. Aylar sonra yarışmadan birinci çıktığında artık sokakta yürüyemeyecek kadar hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahipti. İki albüm yaptı (ama ikisinin toplam satışı ölümünden sonraki günlük satışına bile ulaşmamıştı).

Ardından bir dizi teklifi geldi: Yalancı Yarim. Bir ralli pilotunu canlandıracaktı. Çekimlere başlandığında tarih doğum günü olan 29 Haziran 2006'yı gösteriyordu ve ilk bölümde yarış esnasında takla atıp kaza geçirecek ama sağ salim çıkmayı başaracaktı. Tam bir yıl sonraki doğum gününde, yani 29 Haziran 2007'de yine bir kaza geçirdi. Yer bu kez Bodrum Torba kavşağıydı. Ancak bu kez ne yönetmen vardı, ne kamera ne de ışık!..

Dizi ekibi son bölümlerin çekimi için mayıs ayından itibaren Bodrum Yalıkavak'taki Clup Flipper'da kalıyordu. Tatil köyündeki herkesle iyi ilişkiler kuran Barış Akarsu'nun yüzünden gülümseme eksik olmuyordu. Mutluydu mutlu olmasına ama içini kemiren bir gönül meselesi vardı. (Aynı kazada yanında olan ve ölen sevgilisi) Zeynep Koçak'ı çok seviyordu. Öyle büyük bir aşktı ki bu, ne şan ne de şöhretin renkli dünyası onları ayırabilmişti. Zeynep de onun gibi güleryüzlü ve mütevazı bir kişiliğe sahipti. Gözü Zeynep'ten başkasını görmüyordu. Ama Zeynep, altı ay önce birbirlerini son dönemde yıprattıklarını düşünerek "Bir süreliğine ayrılalım" teklifinde bulununca ayrıldılar. Ama o ne dilinden düşürüyordu Zeynep'i ne de gönlünden atabiliyordu. Doğum günü yaklaştıkça çevresine hep aynı soruyu soruyordu: "Sizce arar mı?"

Clup Flipper Mini Club animasyon öğretmeni Cansun Torun, Barış Akarsu ile kısa süre önce tanışmasına rağmen, Zeynep'e olan aşkının çok büyük olduğunu bildiğini söylüyor. "Bir gece müşteriler şarkı söylemesini isteyince kıramadı. Islak Islak şarkısını söylerken arada bir sessizce ağzını oynatarak 'Zeyno' diyordu. Zeynep doğum günü için gelmişti ve barışacaklardı."

Zeynep Koçak, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı Bölümü'nü kazanınca Karadeniz Ereğlisi'nde tanışmışlardı. 2003 yılında mezun olan Zeynep iş hayatına başladı. En son aynı şirkette beraber çalıştıklarını söylüyor Barış Akarsu'nun rol arkadaşı Kaya Akkaya. "Zeynep bizim firmamız FM Yapım'da prodüksiyon bölümünde çalışıyordu. İşini çok iyi yapan biriydi ama daha sonra başka bir firmaya geçti. Birbirlerini her şeyden çok sevdiklerini biliyorum."

Yaşasaydı Türkiye'nin Bob Geldof'u veya Bono'su olurdu

Yardım etmeyi çok seviyordu Barış Akarsu. Magazin basınının pek ilgisini çekmese de yardım konserleri veriyordu sık sık. Özellikle de lösemili çocuklar konusunda son derece hassastı. Ağabeyi gibi sevdiği (kaza sırasında içinde bulunduğu aracın sahibi) Metin Sözüçetin, yardımseverliğinin en yakın tanığı. "Çevreye ve insana duyarlıydı. Aslında her canlıya duyarlıydı. Yaşasaydı Türkiye'nin Bob Geldof'u veya Bono'su olurdu." Yaptığı yardımların ve etkinliklerin kendisine mal edilmesinden hoşlanmadığını, onu destekleyen dostlarının ekip çalışmasıyla olduğunun bilinmesini arzuladığını söylüyor Sözüçetin. "23 Haziran'da lösemili çocuklar için verdiği Bodrum Kalesi konseri bu duyarlılığının ilk basamağıydı. Hak ettiği sevginin, sevgi ve sanat olarak karşılığını vermek prensibiydi."

Kazadan iki gün önce, yani 27 Haziran Çarşamba günü Metin Sözüçetin ile İzmir'e gitti. Tepecik Hastanesi'ndeki 22 lösemili çocuğa sahip çıkmak için. Çocuklarla oynadı, film izledi, şarkılar söyledi.

Ertesi gün dönüş için yola çıktılar. Efes'ten geçerken, "Gelmişken uğrayalım" diyerek Meryem Ana Kilisesi'ne gittiler. Kapalıydı kilise. Rica edildi, açıldı. Dua ettiler.

"Galiba vedalaştı benimle"

Bodrum'a döndüler. Club Flipper Animasyon Müdürü Erkan Arslan, onu otelde son görenlerden. "Lobideki lavaboya gidiyordum. Onun odası da lobi katına bakıyordu. Yeni duş almıştı, saçları ıslaktı, kot pantolon vardı altında ama üstü çıplaktı. Geldi, sarıldık. Çok ilginç ama galiba vedalaştı benimle."
Gece saat 23.00

Doğum günü için Türkiye'nin çeşitli illerinden Bodrum'a gelen BAG (Barış'ı Anlayanlar Grubu) üyelerinin Torba'da kaldığı motele uğradılar. BAG üyesi Bedia Kırçova, Barış Akarsu'nun o gece çok heyecanlı olduğunu, adeta içi içine sığmadığını söylüyor sesi titreyerek. "Gece 01.30'a kadar oturduk, sohbet ettik. Çok keyifliydi, çok mutluydu. Nedenini bilmiyorum. Ona 'Bu yıl doğum günü hediyeni Lösemili Çocuklar Vakfı'na yatırdık' dedim. 'Biliyorum abla, haberim var. En doğrusunu yapmışsınız' dedi. Sohbet ettik, güldük. Sonra 'Geç oldu, kalkayım artık, yarın da erken kalkacağız' dedi, uğurladık. Kendi arabası arızalıydı, frenleri tutmuyordu. Hatta satmak için getirmişti Bodrum'a. Bu yüzden Metin Bey'in arabasını kullanıyordu. Önce Metin Bey'i oteline bırakacak, sonra da kendi oteline gidecekti."

Kaza günü

Saat 13.00'da dizide söyleyeceği şarkının kaydı için stüdyoya girdi. Saat 15.30'da ise bir grup hayranıyla biraraya geldi. Son çekilen görüntüleri, artık bir hayranının arşivinde saklıOradan ayrılıp havaalanına gitti, kız arkadaşı Zeynep'i ve ortak arkadaşları Nalan Kahraman'ı almak üzere.

Akşamki program belliydi. İlk kutlama Kervansaray Otel'de yapılacak, ardından gece yarısı teknede DJ'liğini kendisinin yapacağı partiyle son bulacaktı kutlama. İkinci kutlama ücretliydi. 100 YTL'den satılan gecenin biletlerinin geliri yine lösemili çocuklara bağışlanacaktı.

Sevenleri heyecanlıydı, erken saatlerde Kervansaray Otel'de Barış Akarsu'yu beklemeye başlamıştı. O saatlerde Barış Akarsu, kız arkadaşı Zeynep ve Nalan Kahraman ile Torba'da yemek yiyordu. Mekândan çıktıklarında otomobilin direksiyonuna Zeynep Koçak geçti. Oysa ki biraz acemiydi sürücülük konusunda. Bedia Kırçova, kabus olarak nitelendirdiği hastane günlerinde otopark görevlisinin ona anlattıklarını şöyle aktarıyor: "Zeynep arabayı kaldıramamış. Görevli de 'Abi istersen verme arabayı' demiş. Barış da, 'Yok yok kullanır' demiş."

Yüzünde gülümseme vardı

Yola çıktıklarında Barış Akarsu'nun telefonu çaldı. Arayan Metin Sözüçetin'di ve 'Neredesiniz' diye sordu. "15 dakika sonra oradayız ağabey" dedi Akarsu. Az sonra Torba kavşağına geldiklerinde yaşananları kavşaktaki Torba Taksi Durağı şoförlerinden soyadını vermek istemeyen Talip Bey anlatıyor. "21.30-21.45 civarıydı, oturuyorduk durakta. Sadece kamyonun iki defa korna sesini duyduk. Başımızı çevirdiğimizde araba uçuyordu. Hemen yanlarına gittik. Barış Akarsu olduğunu anlamadım ilk başta. O sırada ambulans geçiyordu, hemen durdu. Ambulans görevlisi, ben ve kamyon şoförü beraber çıkardık. Kamyon şoförü ağlıyordu, 'Keşke bugün kamyona hiç binmeseydim' dedi."

Taksi şoförü otomobili Barış Akarsu'nun değil, kız arkadaşı Zeynep Koçak'ın kullandığını söylüyor. "Barış arabanın sağ koltuğunda oturuyordu, pantolon kemerinden tuttum çıkardım. Saçları yüzünü kapamıştı. Saçlarını çekince elime kan geldi. Bir baktım Barış. Yüzünde hafif bir gülümseme vardı ama biz öldü zannediyorduk onu. Direksiyondaki bayan da sıkışmıştı. 20 dakikada çıkardık. Öteki bayan araçtan fırlamış, çimlerin üzerinde yatıyordu."

Kaza haberleri arasında alkollü olduklarına ilişkin söylentiler yer alınca taksi şoförü soruyoruz. "Hayır" diyor taksi şoförü Talip Bey, "Kesinlikle alkollü değillerdi. Olsa mutlaka anlardık."

O sırada hala Kervansaray Otel'de bekleyen sevenleri, son telefon görüşmesinden üzerinden çok vakit geçince yine aradı Barış Akarsu'yu. Bu kez cevap cermedi telefon. Zeynep Koçak'ı aradılar, ama oda... Nalan Kahraman da... Tekara Akarsu'nun telefonunu çevirdiklerinde açıldı telefon. Karşı tarafın sesini duymadan "Neredesiniz" diye soan kişiye Barış değil yabancı bir sesten geldi yanıt: Kaza geçirdiler gelin! Gerisi malum...

ÖZLEM TORTOP - EDİP OZAN ÜÇOK

AKTÜEL

Çağla'nın bikinisi kaç para? FOTO GALERİ

Çağla'nın bikinisi kaç para? FOTO GALERİ
Çağla Şıkel ’SHIC-L’ markasıyla piyasaya çıkan el örgüsü bikinileri piyasada.

Çağla Şıkel kendi tasarımı olan takı, şapka ve bandanaların ardından şimdi de bikinilerini piyasaya çıkardı. ’SHIC-L’ markasıyla piyasaya çıkan bikinilerinin fiyatı 350 YTL... En çok el örgüsü bikiniler ilgi görürken Çağla, “Bunlar benim el emeğim, bir mağaza açacağım” dedi.

VATAN

BİKİNİ FOTOĞRAFI İÇİN TIKLAYIN

Helin tuvalette uygunsuz vaziyetteydi

Helin tuvalette uygunsuz vaziyetteydi

'Helin tuvalette uygunsuz vaziyetteydi'
Magazin dünyasını sarsan “tuvalette sevişme” olayı gittikçe büyüyor. Olayın tanığı Berna Arıcı anlattı.

03.08.2007 06:13

OLAYLI GECENİN ŞAHİDİ ŞARKICI ANLATIYOR

Arnavutköy’de bir çorbacıda kadınlar tuvaletinde çizgili gömlekli bir gençle alkollü vaziyette seviştiği söylentileri çıkan Helin Avşar, sorularımı yanıtlamıştı. Avşar, adı geçen çorbacıya gittiğini, alkollü olduğunu, üç kez de tuvalete gittiğini doğrulamış ancak “Tuvalette sevişme iddiaları asılsız. Söylentilerde beni tarif ediyorlar ama ben tuvalette sevişmedim. Kendi evim var ve yalnız bir kızım. Bana iftira atanlar hakkında trilyonluk dava açacağım. Bu söylentileri Sibel Gökçe çıkarttı” demişti.

Bunun üzerine o gece Sibel Gökçe ile birlikte çorbacıda bulunan fotomodel, şarkıcı Berna Arıcı’yı aradım ve yaşananları sordum. İşte olaylı gecenin şahidinin anlattıkları:

“Sibel Gökçe ve dansçı arkadaşım Dora ile birlikte çorbacıya geldik. Orada Helin’i gördük. Kafası bir dünyaydı (Çok sarhoştu demek istiyor). Tuvalete girdi ve yarım saat çıkmadı. Bunun üzerine merak ettik. İlk olarak Dora sonra Sibel Gökçe tuvalete gitti. Onlar uzun süre dönmeyince bu kez de merak edip ben de tuvalete gittim. Helin içinde bulunduğu tuvaletin kapısını kilitlemişti. Uygunsuz bir vaziyetteydi. İçeriden uygunsuz sesler geliyordu. Bunun dışında gördüklerimi anlatamam, kimseyle davalık olmak istemiyorum. İnsanlar bazen çok şey görür ama her gördüğünü anlatamaz. Bu da benim için böyle bir şey. Ben Hülya Avşar’ı karşıma almak istemiyorum. Ben sadece insan olarak onu kötü durumda gördüm.”

Peki içeride iddia edildiği gibi bir erkek var mıydı? sorumu ise Arıcı “Bunu da anlatamam” diyerek cevapladı.

Tuvaletteki İzzet miydi?

Tuvaletteki İzzet miydi?
Helin Avşar, bir çorbacının tuvaletinde uygunsuz halde yakalandığı iddialarına sert yanıt verdi.

Dedikoduları çıkaranları mahkemeye vereceğini söyleyen Avşar’ın olaylı gecesiyle ilgili son iddia ise, yanındaki gencin İzzet Antebi olduğu yönünde...

Trilyonluk dava açacağım

Helin Avşar, kendisini Arnavutköy’deki çorbacının tuvaletinde genç bir erkekle sevişirken gördüğünü iddia eden, "Helin’in kafası bir dünyaydı. Tuvalete girdi, yarım saat çıkmadı. Merak edip peşinden gittik. İçeriden uygunsuz sesler geliyordu" diyen Berna Arıcı’yı mahkemeye veriyor. Avşar, konuyla ilgili "Söylentiler asılsız. Tuvalette sevişmedim. Sonuçta yalnız bir kızım ve kendi evim var. İftira atanlar hakkında trilyonluk dava açacağım" dedi.

Mekana Ali Sunal’la gitmiş

Ancak bu olaylı geceyle ilgili sürpriz bir iddia daha ortaya atıldı: "O gece Avşar’ın yanındaki kişi İzzet Antebi’ydi." Adı daha önce birçok güzelle anılan Antebi’nin, Ali Sunal’la birlikte gittiği çorbacıda, sarhoş olan Helin Avşar’a yardım ettiği ve onu tuvalete götürdüğü öne sürüldü. Uzun süre ortalarda görünmeyen ikilinin daha sonra aynı kabinden çıkarken görüldüğü de gelen haberler arasında...

Hürriyet

BÜLENT ERSOY 20 GÜNDE ALDATILDI

BÜLENT ERSOY 20 GÜNDE ALDATILDI
YENİ EŞİYLE ÇOCUK HAYALi KURUYORDU

0 günlük gelin Bülent Ersoy, ihanete uğradı. Ersoy'un eşi Armağan Uzun, geçtiğimiz perşembe günü İzmir-Narlıdere'de bulunan "Serender" adlı kır kahvesinde, 20 yaşındaki bir genç kızla öpüşürken Kelebek objektifine yakalandı. Orada bulunduğu dakikalarda hayli tedirgin olduğu gözden kaçmayan Uzun, mekanın kalabalıklaşması üzerine apar topar uzaklaştı; ancak artık çok geçti!

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

Türk sanat müziğinin güçlü ismi Bülent Ersoy, Star TV'de yayınlanan ve kendisinin de jüri üyeliğini yaptığı "Popstar Alaturka" yarışmasında tanıştığı Armağan Uzun'la, 07.07.2007'nin son dakikalarında Çeşme'de evlenmişti. Bu sürpriz evliliğin ardından ise ilginç iddialar peş peşe gelmişti. İddiaların başında, Ersoy'un aslında evlenmediği vardı. Ayrıca Armağan Uzun'un Bülent Ersoy'la para karşılığında evlendiği, ünlü sanatçının Uzun ailesine Torba'da bir daire, bir de otomobil satın aldığı, her iki tarafın ailelerinin de bu ilişkiye onay vermediği için düğüne gelmediği, diğer iddialar arasındaydı...

Bu söylentiler karşısında çılgına dönen Ersoy, iddialara şu açıklamasıyla noktayı koymuştu: "Pembe nüfus kağıdına sahip bir hanımefendi olarak, mavi nüfus kağıtlı bir beyefendi ile Türk Medeni Kanunu'nun bir kadınla bir erkeğe vermiş olduğu haklar neticesinde evlendim. Bazı basın mensupları, benim tarafımdan damat ve ailesine taşınır veya taşınmaz mal varlıklarının verildiğinden bahsetmiş. O kişileri ispata davet ediyorum. Ayrıca damadın ailesi de nikahtaydı. Atı alan Üsküdar'ı geçmiştir. Kim ne söylerse söylesin, ben mutluyum. Artık tapusu da bende. Bundan böyle herkese, bana ve eşime mutluluk dilemek düşer."

ÇOCUK PLANLARI YAPIYORDU

Bu sert açıklamanın ardından balayı için Rodos'a giden Ersoy, evlilik sonrası İzmir'de gözlerden uzak bir hayat yaşamaya başlamıştı. İstanbul'a ise sadece Star TV'de yayınlanan programının çekimleri için geliyordu. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan, ona kendi elleriyle yemek yaptığını söyleyen ünlü sanatçı, Armağan Uzun istediği takdirde taşıyıcı anne yöntemiyle çocuk sahibi olabileceklerini dahi açıklamıştı:

"Evimde sıfırım. Aslında kahvaltı bile hazırlayamıyorum ama Armağan'a ilk defa mantarlı karides yaptım. Hayatımda elime domates alamazdım, domates lafını duyunca bile tüylerim ürperirdi. Ancak Armağan için domatesi elime alarak suyunu sıktım ve ona ellerimle mantarlı karides yaptım. İzmir'de ve İstanbul'da ev aldık. Beni seçen kişi benim doğurganlık özelliğimin olmadığını biliyor ve ileride de çocuk isterse kesinlikle evlat edinmem. Taşıyıcı anneye başvurabiliriz, Armağan Bey'den alınan spermlerle çocuk sahibi olabiliriz..."

Düğün hediyesi olarak Armağan Uzun'a bir jeep satın alan Bülent Ersoy, yakaladığı mutluluğu sadece eşi ve ailesiyle yaşamaya başladı. Dışarıdan hayatına kimseyi sokmayan sanatçı, en özel anlarını eşinin ailesiyle yaşıyordu. Sanatçı dostlarıyla bütün bağını koparan Ersoy, İzmir'deki evinde ev hanımlığı yaparken, Armağan Uzun da Foça'da bir gece kulübünde sahneye çıkıyordu.

İstanbul'a Star TV'de yayınlanan programı için perşembe sabahları gelen Bülent Ersoy, programını bitirir bitirmez cuma sabahı yeniden izmir'e dönüyor, eşiyle sıradan hayatına geri dönüyordu. 20 gündür böyle bir hayat süren Bülent Ersoy, yine 26 Temmuz perşembe sabahı İzmir'deki evinden çıkarak, sabah uçağıyla İstanbul'a geldi. Ersoy, İbrahim Tatlıses'in konuk olacağı programın hazırlıklarına başlarken, Armağan Uzun da çapkınlık turlarına çıktı!

Bülent Ersoy'un İstanbul'da bulunduğu perşembe gününün akşamı Uzun, İzmir Sahilevleri'nde bulunan "Serender Yağmurevleri" adlı kır restoranına, 35 plakalı siyah bir Honda ile geldi. İnce, esmer, uzun boylu genç bir çocuk ve 20 yaşlarında genç bir kızla restorana gelen Uzun'un genç kızla olan samimiyeti gözlerden kaçmadı. Sapa bir yerde bulunan, çok az insanın bildiği bu mekanda genç kızla derin bir sohbete başlayan Armağan Uzun'un zaman zaman genç kızın saçını okşayıp onu dudaklarından öpmesi dikkatlerden kaçmadı.

KIR RESTORANINDA KAÇAMAK

Aynı şekilde genç kızın da Uzun'a olan ilgisi, ikilinin bir süredir görüştükleri ve birbirlerini yakından tanıdıklarının göstergesiydi. Restorana gelen müşteri sayısının artması üzerine bu durumdan rahatsız olan Armağan Uzun, genç kıza yanında ayrılmasını ve karşısına oturmasını söyledi. Bu sırada çok tedirgin olduğu gözlenen genç adam, sık sık Bülent Ersoy'la da telefonla konuştu...

NELER YAŞANDI

Tenha bir yerde yakalandı
Armağan Uzun, eşi Bülent Ersoy'un Star TV'de yayınlanan "Yıldızların Altında" programı için İstanbul'a gittiği gün, İzmir Narlıdere'de, fazla kimsenin bilmediği, yeşilliklerin arasında ve çeşitli bölmelerle ayrılmış Serender adlı tesiste bir genç kızla buluştu.

Sık sık dudaklarından öptü

Ersoy'la telefonda konuştu
Genç kızın da Uzun'a olan ilgisi, ikilinin bir süredir görüştüklerinin göstergesiydi. Restorandaki müşteri sayısının artması üzerine rahatsız olan Uzun, genç kıza yanında ayrılmasını ve karşısına oturmasını söyledi. Sürekli etrafı kolaçan eden genç adam, sık sık Bülent Ersoy'la da telefonla konuştu...

siyah Honda marka bir arabayla restorana gelen çiftin yanında, ince, esmer, uzun boylu genç de vardı. Daha önce yine aynı mekana aynı genç kızla gelen Uzun'un, zaman zaman genç kızı dudaklarından öptüğü ve onu kendisine çekerek sımsıkı sarıldığı dikkat çekti.


Hürriyet / Demirhan

MİCROSOFT'UN TÜRK DAHİLERİ

MİCROSOFT'UN TÜRK DAHİLERİ
İşte ideallerine ulaşan gençler ve öyküleri

Yazılım devi Microsoft’un devrim yaratan ürünlerinde 150 genç Türk beyninin de imzası var. MS’in Seattle’daki merkezinde, yazılım mühendisliğinden tutun da, en tepe görevlere kadar uzanan iş dağılımında başınızı nereye çevirseniz bir Türk’ün olduğunu görmek insana gurur veriyor

1975 yılında kurduğu şirketle aklını sermaye yaparak dünyanın en zenginlerinden olan Bill Gates’in yaratı macerasında yer alan Türklerden birkaçıyla konuştuk. Bu genç beyinlerin ortak noktası liderlik ve sosyal yönlerinin ağır basması. Peki nasıl oluyor da bu kadar lider bir arada çalışıyor diyecek olursanız, hemen cevaplayalım: Bireysel çalışarak. Yani MS’in Redmond’daki köyünde çalışan yaklaşık 35 bin kişi de kendi kendinin patronu. Çalışanlar Gates’e karşı nasıl sorumluysa, Gates de onlara karşı o kadar sorumlu.

Şirket tamamıyla projeye dayalı çalışıyor. Eğer bir projenin 2 ayda tamamlanması gerekiyorsa, siz ister gece yarılarına kadar çalışın, ister büronuza hiç uğramadan tüm işleri evinizden görün, fark etmez. İsteyen sabah çok erken saatte gelip işini yapıyor. Mesai kaygısı yok. Önemli olan işin verilen tarihe yetişmesi.

79 ÜLKEDEN SORUMLU

Microsoft’taki Türkler arasında belki de MS’ye giriş hikayesi en ilginç olan kişi Murat Onuk. MS Türkiye’deki başarısı da onu Amerika’ya taşımış. Okul hayatı pek de parlak olmayan hatta kendi deyimiyle “okula fazla uğramayan” Onuk, şu anda Microsoft’un pazarlama konusundaki en yetkili kişisi. Uluslararası Donanım Pazarlama Müdürü olan Onuk’un Türkiye’deki MS’ye girişi ve ardından Amerika’ya gidiş öyküsünü aynen aktaralım.

“İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Liseyi bitirir bitirmez çalışma hayatına atıldım. Bir süre sonra sonra arkadaşlarımla şirket kurdum. Bilgisayar satıyorduk. O dönemde Süreyya Ciliv ile tanıştım. ‘Gel bundan sonra bu işi MS içerisinde yap’ dedi. MS’te iki yıl perakende üzerine çalıştım. Bıraktığımda bana bağlı olan bölümlerin cirosunu yüzde 2 bin oranında artırmıştık. Bizim her sene uluslararası toplantılarımız oluyor. ‘Biz bunu yaptık yüzde şu kadar büyüdük’ diye yaptıklarımızı anlatıyoruz. Amerika’ya gidişim de böyle oldu. Teklif de şöyle geldi, ‘Gel bari bu işi Amerika’da yap’ dediler. Ve ardından Uluslararası Donanım Pazarlama Müdürü oldum. Yani tam 3 yıl önce.”

YEMYEŞİL KAMPUS

VE Microsoft’un gezilip görülmeye değer onlarca değişik ağaç ve bitki örtüsüyle bezenmiş kampusü. Küçük yapay göllerin hatta akarsuların bile bulunduğu bu kampusün yolu da insanı sanki bir iş yerine değil de mini bir hafta sonu kaçamağına götürüyormuş izlenimi veriyor. Bu güzelliklerin arasına serpiştirilmiş binalarda çalışmak ise tabii ki ayrı bir zevk. Laptopunu eline almış olan çalışanı bir ağaç altında ya da bir göletin kıyısında iş yaparken görmek olağan.

MS’DE NASIL ÇALIŞILIR?

Murat Onuk sorularımızı yanıtladı:

# MS’de çalışmak için başvurular nasıl oluyor?

Temelde iki türlü MS’ye giriyorlar. Birinci grup daha önce Amerika’ya gelenler. Üniversiteden sonra başvurup giriyorlar. İkinci grup ise, MS’den her sene Türkiye’ye gelip iş görüşmeleri yapıyorlar ve beğendiklerini işe alıyorlar.

# Peki neden Türkiye?

Çünkü buradan oraya giden çocukların hepsi çok süper zeki çocuklar.

# Amerika neden yurtdışından yazılım konusunda eleman alıyor. Orada bu konuda iyi eğitilmiş kimseler yok mu?

Amerika’da teknik eleman konusunda çok ciddi bir boşluk var. Amerikan üniversiteleri şu anda yeterince teknik adam, yazılım geliştiricisi yetiştiremiyor.

TÜRKLER İÇİN HAYAT

BİZ Türkler biraz rahat gördük mü işleri aksattığımız zamanlar olur. Bu kadar rahatlık yarıyor mu? diye sorduğumuz Uluslararası Donanım Pazarlama Müdürü Murat Onuk, hiç çekinmeden şu cevabı veriyor: “Benim oturduğum ev işe 5 dakika. 09:00’da sunumum var ve ben 8.55’te hala evdeyim. Ve bir bardak daha çay içsem mi diye düşünüyorum. Yani burada hayat çok rahat. Hatta Türkler için bazen fazla rahat. İşimiz huzur dolu. Ben de o yüzden huzuru bozmak için bol bol seyahate çıkıyorum.” (Gülüyor)

Bill Gates’e hesap sormak

# Çalışma ortamınızdan bahsedelim. Orada işler nasıl yürüyor?

MS dünyanın en iyi şirketlerinden biri. Çünkü MS’de kimseyi kolay ikna etmeniz mümkün değil. Önce doğru olduğunu ispatlamanız lazım. Örneğin toplantılarımızda Bill Gates yaptığı işi anlatıyor. Hindistan’dan yeni gelmiş 23 yaşında bir genç kalkıyor diyor ki ‘Şurası şöyle olmuş, ben beğenmedim, niye böyle yaptınız?’ Bill Gates dediğimiz dünyanın en zengin adamı, kızarıyor, bozarıyor, terliyor ve o insanlara o şeyi anlatmaya çalışıyor.

AKŞAM

Sony, 350 bin dijital makineyi geri topluyor

Sony, 350 bin dijital makineyi geri topluyor
Japon elektronik devi Sony Corp, uluslar arası piyasaya sürülen 350 bin Cyber-Shot dijital fotoğraf makinesini geri topluyor.

Japon elektronik devi Sony Corp., uluslar arası piyasaya sürülen 350 bin Cyber-Shot dijital fotoğraf makinesini, dış metal kaplamasının soyularak kullanıcının eline zarar verebileceği endişesiyle toplayacağını açıkladı.
Sony'den yapılan açıklamada, geri alınacak Cyber-Shot DSC-T5 modelinin 2005 yılı Eylül ayında piyasaya çıktığı ve şu an üretiminin yapılmadığı bildirildi.

Sony Sözcüsü Ryoko Takagi yaptığı açıklamada, fotoğraf makinesinin dış metal kaplamasının, yeterince güçlü yapıştrılmadığı için soyulmalar olabildiği, bunun da ellerini çizmek suretiyle kullanıcılara zarar verebileceğini söyledi.
Bu konuda sadece Japonya'da 30 şikayetin bulunduğunu belirten Takagi, benzer haberlerin yurt dışı piyasadan da geldiğini ifade etti.

Sözkonusu modelden 66 binin iç piyasada tükeldiğini kaydeden Takagi, geri kalanının deniz aşırı ülkelerde satıldığını söyledi.
Firmadan yapılan açıklamada, 2005 yılı Ağustos ve Ekim ayları arasında üretilen 3010001-3081200 arasındaki seri numaralı makinelerin geri toplanacağı belirtildi.

Esrarengiz bir yaratık ortaya çıktı

Esrarengiz bir yaratık ortaya çıktı
'Geniş omuzları, uzun ve küt uçlu kalın bir kuyruğu, küçük yuvarlak kulakları var'

İngiltere’de görülen garip bir hayvan tartışma yarattı.

Öğrenciler gördü

İngiltere’nin Darmtoor Bölgesi’nde bugüne kadar görülmemiş türde esrarengiz bir yaratık ortaya çıktı. Küçük öğrencilerin mağara gezisi sırasında gördükleri yaratığı, bazıları köpeğe, bazıları ise porsuk ve ayıya benzetti.

Yuvarlak kulaklı

Yaratığın fotoğrafını çeken şahin eğitmeni Martin Whitley, "Ona 200 metre yaklaşabildim. Siyah-gri renkte ve büyüklüğü minyatür midilli kadar. Geniş omuzları, uzun ve küt uçlu kalın bir kuyruğu, küçük yuvarlak kulakları var" dedi.

Çiftçiler endişeli

Whitley, yaratığın vahşi köpek olduğu iddialarına karşı çıkarak şöyle dedi: "Ben vahşi köpekleri çok inceledim. Bu kesinlikle vahşi köpek değil." Bölgedeki çiftçiler, yaratığın, kendilerine ve hayvanlarına zarar vermesinden endişe ediyor.

Travestinin CD'sinden hangi ünlü çıktı?

Travestinin CD'sinden hangi ünlü çıktı?
İstanbul'da 10 ay önce öldürülen travestinin seks videosundan ekranların tanıdığı bir isim çıktı.

İstanbul Fulya’daki lüks evinde 10 ay önce öldürülen travestinin seks videosunda, oyuncu Arzu Yanardağ’ın boşanmak istediği eşinin görüntüsü tespit edildi

Polise 17 Ekim 2006 tarihinde gelen bir ihbarda Fulya’daki lüks evinde yaşayan “Yasmin” lakaplı F.P. adlı travestiden haber alınamadığı bildirildi. Bu ihbar üzerine Fulya’daki adrese giden polis, kapalı kapıyı çilingirle açarak içeri girdi. Polis, 200 metrekarelik evde yaptığı aramada “Yasmina” lakaplı F.P.’yi kanlar içinde yerde yatarken buldu. F.P.’nin kafasına sıkılan kurşunla öldürüldüğü anlaşıldı. Evde inceleme yapan polis, arkadaşlarının ifadelerine göre F.P.’nin 2 cep telefonunun kayıp olduğunu belirledi. F.P.’nin yakın zamanda kimlerle görüştüğü ve müşterilerin kim olduğunun tespit edilmesi için evde yapılan aramada, F.P.’nin müşterileriyle birlikteyken çekilen görüntülerinin yer aldığı çok sayıda CD ve bir ajanda incelenmek üzere alındı. CD’lerde, travesti F.P.’nin müşterilerle girdiği fantezilerinin yer aldığı görüldü. Tüm görüntüleri incelemeye alan polisin dikkatini, cinayet tarihine yakın bir zamanda F.P. ile ilişkiye giren bir kişi çekti. Tanınmamak için yüzüne havlu koyan kişinin kimliğini belirlemek için soruşturma derinleştirildi.































Arkadaşı tanıdı

F.P.’nin travesti arkadaşlarından biri, yüzüne havlu koyan kişiyi vücudundan tanıyarak polise ismini verdi. Yapılan incelemede bu kişinin, oyuncu ve manken Arzu Yanardağ ile bir yıl önce evlenen ve boşanma davaları devam eden Ali Sertel olduğu ortaya çıktı. İlişki esnasında yüzünü havlu ile kapatan kişinin kendisi olduğunu itiraf eden Sertel., zaman zaman F.P.’yle ilişkiye girdiğini belirtti. Sıra dışı birliktelikleri olduğunu söyleyen Sertel, ilişkinin fantezi amaçlı kameraya alındığını belirtti. Cinayetle bir bağlantısı olmadığı belirlenen A.S., ifadesinin ardından Asayiş Şubesi’nden ayrıldı.


AJANDADAKİLER İNCELENİYOR

CD’lerde yer alan tüm kişileri tespit eden polis, travesti F.P.’nin lacivert renkli ajandasını da incelemeye aldı. Yasmina lakaplı F.P.’nin müşterilerinin arasında birçok ünlü ismin olduğu belirtiliyor

Vatan

'Brangelina' masalı bitti

'Brangelina' masalı bitti
Dünya'nın en ünlü çifti ayrıldı. Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisi kavgalara dayanamadı.

Neredeyse tüm dünyanın en meşhur çifti; isimlerinden üretilen "Brangelina" adıyla çağrılan Angelina Jolie, Bradd Pitt ikilisi ayrıldı. Sürpriz kararı duyuran Pitt ve Jolie, bundan sonra sadece çocukları için bir araya geleceğini açıkladı. InTouch dergisine konuşan bir arkadaşları, "Birbirlerini artık mutlu etmiyorlardı. Çocuklar için katlanıyorlardı" diye konuştu.

43 yaşındaki Brad Pitt ile 32 yaşındaki Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, son olarak Fransa'da beraber tatil yapmışlar ancak zamanlarının çoğunu tartışarak geçirmişlerdi. Life& Style dergisi bir değerlendirmesinde, Brad Pitt'i Jolie'nin "lapdog"u (dizüstü/süs köpeği) olarak tanımlamış ve gittiği her yere Pitt'i sürükleyen Jolie'yi eleştirmişti.

Dünya basının gözünü üzerinden ayırmadığı çiftin boşanmasıyla ve bu son tatillerindeki büyük kavgaları konusunda, en çarpıcı iddiaysa, çiftin aralarının, Brad Pitt'in annesi yüzünden bozulmuş olduğuydu.

Zira bu son tatilde malikanelerinde bir parti veren Angelina Jolie, bu davete kayınvalidesi Jan Pitt'i de çağırmış , ancak kayınvalide Pitt bu partiye katıldıktan sonra bir kaç saatliğine sırra kadem basmıştı...

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin evinde kalan kayınvalidenin kayıp olduğu bu bir kaç saat içindeyse Pitt'in eski eşi ünlü Hollywood starı Jeniffer Aniston'ı ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Angelina Jolie'nin küplere bindiği ve Brad Pitt'e, eski karısı ve annesinin samimiyetinden duyduğu rahatsızlığı hayli sert üslupta ilettiği belirtildi. Angelina Jolie'ye aynı sertlikte yanıt veren Brad Pitt'inse geçen hafta evi terk ettiği iddia ediliyordu.

Tuvalette sevişen ünlü kim?

Tuvalette sevişen ünlü kim?
Dün bir internet sitesinde yer alan haber magazin dünyasına bomba gibi düştü

Dün bir internet sitesinde (medyafaresi) yer alan haber magazin dünyasına bomba gibi düştü. Haberde ünlü bir kadın sanatçının magazin gündeminde düşmeyen yakınının tuvalette bir gençle sevişmesinden söz ediliyordu. Habere göre, genç kız aşırı alkollü Reina’dan çıkıp arkadaşlarıyla işkembeciye gidiyor. Çapkınlığıyla tanınan genç kız, birara tuvalete yöneliyor. Çizgili gömlekli bir genç de peşinden gidiyor. Genç kızı tanıyan bazı bayanlar da tuvaletin yolunu tutuyor. Tuvaletteki garip sesler üzerine kapıyı çalan müşteriler ünlü güzelin baygın gözleriyle karşılaşıyor. Bir şeyi olmadığını söyleyen ünlü kapıyı kapatıyor, sesler daha da artıyor. Şok geçiren müşteriler masalarına dönüyor. Önce delikanlı tuvaletten çıkıyor, ardından genç kız. Haberde tarif edilen güzeli araştırdım. Ünlü bir sanatçının yakını olarak gösterilen genç kız Helin Avşar olabilir miydi? Dedikoduyu sorduğum Avşar oldukça sinirliydi:

“Beni bugün en az 15 kişi aradı. Evet Arnavutköy’deki Bodrum Mantı’ya gittim. Orada Sibel Gökçe vardı. Onu gördüğümü de hayal meyal hatırlıyorum. Anladığım kadarıyla bana iftira atarak tekrardan meşhur olmaya çalışıyor. O gece Reina’ya bir arkadaşımın doğum gününe gittim. Oradan da çorbacıya gittiğimiz doğru. Yapılan tarifler bana uyuyor, direk beni tarif ediyorlar. Tuvalete de gittim. Hem de üç kere. Doğum günü kutlamıştım alkollüydüm. Bu iftirayı çıkaranın kim olduğunu bulursam çok kötü olacak. Trilyonluk dava açacağım. Ben niye tuvalette o işi yapayım ki evimde tek başına yaşıyorum. İçerim içerim sarhoş olurum ama böyle bir şeyi asla yapmam.”

Gülşen Yüksel-VATAN

DOLAR 1.70'E ÇIKABİLİR

DOLAR 1.70'E ÇIKABİLİR
Borsada satış devam edecek. Piyasalar nereye gidiyor?

ABD'de konut sektörüne yaşanan endişelerin yeniden artması uluslararası borsaları bir süre daha sallamaya devam edecek gibi gözüküyor. ABD'de ikinci çeyrek büyüme rakamlarının beklenenden iyi gelmesine rağmen geçen haftayı ABD ve Avrupa borsalarının kayıpla kapatmasının yaşanan türübülansın bir anda ortadan kalkmayacağına işaret ettiği belirtildi. Geçen haftayı yüzde 2,5 değer kaybıyla 51.561 puandan tamamlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) da uluslararası piyasalardaki tedirginlikten payını alması bekleniyor. Ulusararası piyasalardaki olumsuz havanın birden bire normale dönmesinin beklenmemesi gerektiğini savunan uzmanlar, bu süreçte Türk para ve sermaye piyasalarında da dalgalanmalar yaşanacağını ifade ediyor. ABD'deki kredi sektörüne ilişkin endişelerin şiddetinin artması halinde piyasaların yönünü yabancıların yatırım tercihlerinin belirlemesi bekleniyor. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların pozisyonlarını bozmaları halinde doların geçen yılın mayıs ve haziran ayında olduğu gibi yeniden 1.70 YTL'ye kadar çıkabileceğini öngörüyor.



Piyasada volatilite artar


Uluslararası borsalardaki yüksek tansiyonun kısa bir süre içerisinde normali dönmesinin beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Finans Portföy Kıdemli Portföy Yöneticisi Murat İnce, "ABD kredi sektörüne ilişkin sıkıntı birkaç hafta mı yoksa 1-2 ay mı sürer bunu kestirmek zor. Ancak dışarıdaki hava biraz daha kötüye gittiği taktirde bizde de işlerin kötüye gideceği ortada" dedi. Yabancı yatırımcıların pozisyonun bozmayı göze alırsa dolar kurunun 1.70 YTL'ye kadar yükselebileceğine dikkat çeken İnce, hisse senetleri piyasının seyrinde de yabancının tercihi belirleyici olacağını söyledi. Alternatifbank Başekonomisti Serdar Şenol ise bundan sonra piyasaların küçük fakat kısa aralıklarla dalgalanmalar yaşamaya hazır olması gerektiğini söyledi. Şenol, ABD kredi sektöründe yaşanan tedirginliklere ve diğer piyasalara olan etkisine bakarak; 'uluslararası piyasalarda hava tersine döndü' denemeyeceğini söyledi. ABD konut piyasasında işlerin ne zaman yoluna gireceğini tehmin edilemeyeceğini kaydeden Akbank Hazinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reşit Toygar da "Kredi piyasalarında yaşanan sıkıntıların şiddetinin artması halinde volalite artar fakat bu Türkiye'nin dinamiklerinin bozulacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

REFERANS GAZETESİ





Satışta İlk salvo tam geçmedi!


ABD hisse senedi piyasaları ve Brezilya borsaları Cuma gününü önemli kayıplarla kapattılar. Dow Jones endeksi ve S&P 500 endeksleri sırasıyla 208.1 ve 23.71 puanlık günlük kayıplar yaşadılar. Bunlar yaklaşık yüzde 1.5’lik kayıplara denk geliyordu.
Asıl önemlisi; hem ABD borsalarının hem de Brezilya piyasalarının günün en düşük seviyelerini kapanışta görmüş olmalarıydı. Oysa ABD, Cuma gününe yüzde 3.2 beklentiye karşın yüzde 3.4 gelen ekonomik büyüme haberiyle olumlu başlamıştı. Hazine Sekreteri Henry Paulson, ekonomik büyümenin sürdüğünü ve sorunlu “eşikaltı” kredi meselesinin de büyük ölçüde ’kontrol altına’ alındığına dair “yatıştırıcı” açıklamalarda bulundu. Tüm bunlara rağmen gün boyu düşüş sürdü.
Düşüşte; kredi piyasalarındaki sorunların yanı sıra; yüksek petrol fiyatlarına rağmen beklentilerin altında kâr açıklayan Exxon ve bazı petrol şirketleriyle; beklenti ortalamasının 91.2 olduğu Michigan Üniversitesi’nin beklenti anketinde endeksin 90.4 çıkması da etkili oldu.
Beklentilerden iyi gelen ekonomik büyüme rakamları bile, kredi piyasalarından kaynaklanan endişeleri azaltmaya yetmeyince ABD’de haftalık kayıp rekorları kırıldı.
Yükseliş satış fırsatı
Önümüzdeki günlerde ne olur derseniz... Çok büyük olasılıkla beş yıldır süren “boğa piyasasının” sonuna yaklaşıldığı bu günlerde; kayıpların azaltılabilmesi, piyasalarda daralan likiditenin rahatlaması; daha doğrusu artan para maliyetine karşın düşen getiri çıkmazını aşabilmek için; FED’in faiz indirmesi tartışılmaya başlayacaktır.
Bu beklenti ile düşüşler bir süre için sınırlandırılmaya çalışılacaktır. Dow Jones endeksinde 12,800 seviyesi kritik ancak buraya gelinmeden 13,180-13,250 arasında piyasalardaki satış azalır, düşüş durur görünüyor. Benzer şekilde S&P 500 endeksinde de 1,445-50 bandı; 1,370 seviyelerinden önce tutacaktır. Sonrasında son düşüşlerin bir düzeltmesi gelecektir.
Ancak bu yükselişleri artık kesin satış fırsatı olarak değerlendirmek gerek. Zira sorun sadece “eşikaltı” krediler değil. Bu yıl içinde ABD piyasalarındaki rallinin sürmesindeki itici güç durumundaki büyük satınalma ve birleşmelerin fonlama teminindeki sorunlar da dikkat çekici.
Sorunlu krediler nedeniyle yükselen kredi marjları; her türlü borcun yeniden fiyatlanmasına; risk iştahının azalmasına (güncel söylemiyle likiditenin daralmasına) yol açıyor. Bu da düşük faiz ortamına göre bile ’pahalı’hale gelmiş olan şirket değerlemelerinin, daha da pahalı hale gelmesine neden oluyor. Diğer bir deyişle piyasalardaki hisse senedi fiyatları yeni kredi koşullarına göre, daha da yüksek hale geliyor ki bu da satışların ardındaki temel sebebi oluşturuyor.
Bu hafta neler olur ?
İMKB’de, bono piyasalarında ve özellikle de uzun süre direnen eurobond piyasalarında gözlenen satışlar sürecektir. Yancı yatırımcılar tek parti iktidarını iki günde unuttular ve yüzlerini global piyasalara döndürdüler bile. Dışarısı bozulunca içeride ’tek başına’ iktidarın yapabileceği pek fazla bir şey yok.
Geçen haftanın yükseği ve düşüğü arasında (56,309-50,644) İMKB yüzde 10’luk bir kayıp yaşadı bile. Cuma günkü ABD kapanışlarını gözönüne alırsak satışların sürmesi ve daha düşük seviyelerin görülmesi mümkün. Ancak yukarıda ABD piyasası için belirttiğim seviyeler tutar ve FED faiz indirimi gündeme gelirse düşüşler durabilir ve hatta yeniden 53 binli seviyelere kadar bir yükseliş yaşanabilir.
Faiz cephesinde bileşik 18.55 seviyeleri görülebilir. Borsadaki (kısa sürecek olsa da) iyimser havanın bonolarda da yaşanması mümkün ancak faizlerde 17.40’ların altı şimdilik zor.
Döviz aslında bu iki piyasadaki hareketlere bağlı hareket ediyor. Varlık piyasalarından çıkış döviz alımını getiriyor (ya da getireceği beklentisiyle dövizde hareket yaşanıyor). 1.3290 yüksek seviyesi görüldükten sonra 1.30’ların bile altına inildi Cuma günü. 1.3030’un üzerinde kalındığı sürece 1.3165 ve 1.3425 seviyeleri önem kazanıyor. Aşağısı şimdilik 1.2670 ve 1.2525 ile sınırlı.
İlk salvonun düzeltmeleri olacaktır. Bunları kısa vadeli kâr etmeye çalışmak yerine, yeni döneme hazırlık amacıyla kullanmakta fayda var.



ALİ AĞAOĞLU - VATAN

Dolar kurunda bugün yine “hareket” var...


Cuma gününden bu sabaha, herkesin aklında olan sorudan başlayalım: Geçtiğimiz haftanın son gününde “yurt dışından gelen etki ile” 1.3260-1.3340 bandını deneyen ve kapanışa doğru yeniden 1.30 desteğine çekilen dolar kurunda bugün neler olabilir?

Yazının geri kalanını okuma sabrını göstermeden “sonuç” isteyenler için hemen ifade edeyim: Cuma günü piyasalarımız kapandıktan sonra yurt dışında oluşan veriler “dolar kurunda” bugün yeniden 1.3260-1.35 bandını test etmemizi gerektiriyor...

“Neden ?” diyorsanız, kısaca aktarayım: BOVESPA ve Dow Jones, Cuma açılışlarında “ilk destek bölgelerinden” tepki verdi ve ilk saatlerde “sermaye piyasalarından çıkış” sadece bir “realizasyonmuş” algılaması oluştu. Sonrasında “FED, büyüme, soğuyamayan ekonomi, faiz artırımı” gibi kavramlar yeniden havalarda uçuşmaya başladı ve “yeni bir genleşme sınırını aşamayıp geri çekilen petrol fiyatı, zirveden kırılan dolar-yen” etkisi gibi sebepler ile “Dow Jones ve BOVESPA” ana destek bölgelerine kadar geri çekildi. Bu bölgeler, özellikle Dow Jones için 13.200-13.300 bandı çok önemli...

Uzun lafın kısası, “bitti” denilen dalganın bitmediği ortaya çıktı ve herkes hafta sonuna şu soruyu sorarak girdi: Bu sadece bir realizasyon mu yoksa 2002 sonrası ortaya çıkan ana trendin kırılması mı? Cevap: Dow Jones’un 13.200, dolar-yen’in 117.80 gibi ana kriterleri kesin olarak kırıp kırmayacağını bugün gözlemleyeceğiz ve cevaba bir adım daha yaklaşacağız...

Sevgili dostlar, bu noktada sizlere herkes gibi “dolar riski” olan biri olarak samimiyetle şunu söylemek istiyorum; kurun belli bir noktaya kadar sakin bir şekilde “hasar verecek şiddette olmadan” yükselmesi inanın Türkiye için “olumlu”...

“Mantığını açıklayabilir misin” derseniz, birkaç tespit yaparak sizi ikna etmeyi deneyeceğim. İlk etapta yukarıdaki analiz için de işinize yarayacak “dolar kuru grafiğine” birlikte bakalım...

Ne gördünüz?

Çok net; 2002 sonrası “yurt dışından gelen” sıcak para “yüksek faiz ve düşük kur” ile inanılmaz kazançlar elde etmiş. Detayı maddeler halinde sorgulayalım:

1) Bugün Türkiye’deki finansal yapı; “dışarıdan akan paranın, yüksek bir şekilde nemalandığı” ve “kendi yararına” sistemin patlamasına yani “cari açık, siyasi risk” gibi unsurların algılanmasına izin vermediği bir dinamik üzerine oturmuş durumda. Riskler algılanmıyorsa, bu “sistemden aşırı getiri sağlayanların” yapının bozulmasından duydukları kaygının, “gerçekleri” örtmesinden-ötelemesinden kaynaklanıyor. Dünya bozulmadıkça “içeride her şey pembe” demeye devam ettiler...

2- Sıcak para tabanlı sistemlerde “dalga boyu” düşer yani “geçici denge” sağlanır ama bu süreçte önlem alınmazsa “içerideki birikim” yani “yerli tasarruf sahiplerinin varlıkları veya çalışanların katma değer ve ödedikleri vergiler” yurt içinden-yurt dışından gelen “sıcak para” tarafından emilir...

3- Sistem “aşırı uçlara” kaymadan tanımlanmış aralıklar içinde salınırken, “düşük dalga boyunu” istikrar sanan sade vatandaşın, “normalde elde etmesi” gerekenler “sıcak para” tarafından kendi hesabına transfer edilir.

Bu tespitler sonrası gelelim “kur biraz yükselse aslında daha iyi olur” çıkarımına...

Ne dersiniz; yukarıda “detay” olarak belirttiklerimi mi yoksa “biraz da olsa yükselen kuru mu” tercih edersiniz?

Sonuç: Hâlâ “düşük kur, ülke için daha iyi” diyorsanız, dolar-YTL grafiğine bir bakın ve lütfen şu soruya cevap verin; Yunanistan’dan gelen bir emeklilik fonu 2003 mart ayında Türkiye’de “1 milyon dolar” satmış (euro olarak da aynı hesap yapılabilir) ve karşılığında Hazine bonosu almış. Kur 1.30-1.25 aralığındayken pozisyonunu kapatmış. Kur farkı ile dolar bazında getirisi o günden bugüne yüzde 100 üzerinde. Peki bu paranın dolar bazında elde ettiği yüzde 100’e yakın getiri nereden geliyor?

Son söz: Yukarıdaki kur grafiği, “alçalan tepeler formasyonu” ile geri çekilen ve 1.25 dibini test eden kurun ilk “yükselen tepesini” yaptığını gösteriyor. Yurt dışından “fazladan” olumlu katkı yapacak veriler gelene kadar “yeni kısa vadeli yükseklikler” görebiliriz. 1.3260 ve 1.35 önümüzdeki ilk “tepe” çizecek dirençler...

YİĞİT BULUT - VATAN

KAVGANIN SEBEBİ DİDEM'İN FOTOGRAFLARI

KAVGANIN SEBEBİ DİDEM'İN FOTOĞRAFLARI
’Canlı Canlı ekibi, Tatlıses’in kendilerini darp ettiği iddiasıyla şikayette bulundu.

İddiaya göre, muhabir Deniz Altuntaş ve kameraman Lokman Akdeniz, Torba Sanat Evi’inde oğlu İdo ve arkadaşlarıyla birlikte gördükleri İbrahim Tatlıses ile röportaj yapmak istedi. Ünlü türkücü daha kamerayı çalıştırmalarına fırsat vermeden muhabir ve kameramana saldırdı. Tatlıses ve adamları kamerayı ve içindeki kaseti alıp kırdı.



Yine iddiaya göre, bununla yetinmeyen Tatlıses muhabir ve kameramanı darp etti. İkişer günlük iş göremez raporu alan Altıntaş, ünlü türkücü ve adamlarından şikayetçi oldu. Savcılığa ifade veren Tatlıses, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları reddetti: “Kimseye ne vurduk, ne konuştuk. Olay budur ama büyütmek isteyenler, büyütebilir. Biz doğruyuz, ifade vermeye geldik.” Tatlıses, bir gazetecinin “Kameralar kırılmış ne diyorsunuz?” sorusuna, “Kendileri kırmış olabilir. Gösterecekler kamerayı” diye yanıt verdi. Tatlıses’in Deniz Altuntaş’a programında dans eden oryantal Didem’i bikinili görüntülediği için öfkeli olduğu belirtildi.

Heroes in Malibu Hayden Panettiere objektiflere tangasini duzeltirken yakalandi

Film setinde şok görüntü
Kendisini izleyen gazetecileri farketmeyen ünlü yıldız böyle yakalandı.

Yaz mevsiminde plaj görüntüleri peşinde koşan paparazziler Malibu'da bir film setinde sürprizle karşılaştı.
Son filmi Heroes in Malibu'nun çekimleri sırasında kendisini izleyen gazetecileri fark etmeyen Hayden Panettiere objektiflere böyle yakalandı.
Dar kot pantolonunun içine giydiği tangasını düzelten güzel oyuncu görüntülendiğini anlayınca da bozuntuya vermedi ve gülümsemeye devam etti.


ADSL'DE YUZDE 45 İNDİRİM

ADSL'DE YÜZDE 45 İNDİRİM
İşte tarifelere göre indirim oranları..

Türk Telekom, Telekomünikasyon Kurumu'nun onayladığı yeni tariflere göre toptan ADSL ve veri akış erişimi tarifelerinde yüzde 45'e varan oranlarda indirim yaptığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yapılan ADSL tarife değişikliği ile limitsiz toptan tarifede 512 Kbps'de yüzde 38, 1 Mbps'de yüzde 44, 2 Mbps'de yüzde 45, Veri Akış Erişimi tarifelerinde 512 Kbps'de yüzde 40, 1 Mbps'de yüzde 43, 2 Mbps'de yüzde 36 oranlarında indirime gidildi.

Reuters

PIN tarihe karisacak

PIN tarihe karışacak
Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Oki, geliştirdiği MobileIris isimli yazılım ile PIN kodunu tarihe gömecek.

MobileIris isimli yazılım, insan gözünün tanınmasına ilişkin Iris Recognition (İris Tanıma) algoritmalarına dayanıyor. Tarayıcı, Windows ve Symbian tabanlı Smartphone'larda çalışıyor ve dahili hafıza içinde en fazla 200 KB yer kaplıyor.

İris tarayıcı, uygun donatılmış cep telefonunda sadece tanımlanmış olan kullanıcıya erişim hakkı veriyor. En az 1 megapiksel çözünürlükte bir kamerayı şart koşan sistemle, iris tanıma işlemi yarım saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşiyor.

MobileIris isimli yazılım sayesinde kullanıcılar artıkmobil cihazlarını güvenlikli olarak çok rahat bir şekilde kullanabilecekler. Bu teknoloji, PIN numaraları girmek gibi geleneksel yöntemlere kıyasla daha hassas ve kolay yetkilendirme sağlıyor.

Oki, geliştirdiği İris Tanıma teknolojisini Kasım 2006'da duyurmuştu. İris tanıma teknolojisi insan gözündeki iris tabakasından hareketle yetkilendirme sağlıyor. İnsan gözündeki iris tabakası oldukça karmaşık ve benzersiz bir yapıya sahip olduğundan güvenlik açısından taklit edilmesi son derece zor. Bu yüzden iris tanıma yöntemi, güvenlik sistemlerinde yüksek seviyede güvenlik sağlıyor.

iPhone'a rakip Google Phone

iPhone'a rakip Google Phone
Google cep sektörüne giriyor, ilk telefon 2008'de piyasaya çıkacak.

İnternetin en büyük arama moturu olan Google, cep telefonu sektörüne de el attı.

İnternetin en büyük arama moturu olan Google, cep telefonu sektörüne de el attı. Vodafone, LG ve Samsung ile görüşen şirket, Google Phone’u 2008’in ilk çeyreğinde piyasaya sürecek. İnternet bağlantılı cep telefonlarının reklam piyasası 275 milyon dolar değerinde... 2010 yılında bu sayının 2.2 milyar dolara çıkması bekleniyor. Google Phone, Apple’ın çıkardığı iPhone’a rakip olacak.

iŞTE TÜRKiYE’NiN EN POPÜLER WEB SiTELERi

iŞTE TÜRKiYE’NiN EN POPÜLER WEB SiTELERi
PC Magazine dergisi “sık kullanılanlar” listesinde mutlaka bulunması gereken internet sitelerini derledi

Alışverişten oyuna, eğlenceden spora en çok kullanılan siteleri bir araya topladık. Bu sitelerin verdiği hizmetler sayesinde yapamayacağınız şey yok.

Sabah ilk işlerinizin neler olduğunu bir listeye yazın. Bu işlemi bir de bundan 5-6 yıl önce yaptığınızı düşünün. Listede değişen en büyük şey internet olsa gerek. Gazeteleri internetten okuyoruz, arkadaşlarımızla internetten görüşüyoruz, yemeklerimizi söylüyoruz, eşyalarımızı internetten satın alıyoruz. Tüm bu işler için en iyi en başarılı siteleri bir araya getiriyoruz. Üstelik alternatifleri ile beraber. Böylece masanızdan kalkmadan ve zaman kaybetmeden işlerini gerçekleştirmenin tadına varabileceksiniz. İnternet sizi kavurucu sıcaklardan, sıkıcı trafikten, zaman kaybından alıkoyarak size çok daha farklı imkanlar sunacak. Bizden söylemesi, şimdiden bu adresleri tarayıcınızın “sık kullanılanlar” listesine kaydedin. Bir gün mutlaka ihtiyacınız olabilir.

ARKADAŞLIK SİTELERİ

www.yonja.com

5 milyona yakın üyesi ile beraber Türkiye’nin en çok tıklanan siteleri arasında yer alan yonja.com, aynı zamanda İngilizce arabirimle yurtdışındaki kullanıcılara da hitap ediyor. Sitede, üye sayısını artmasıyla bir portal haline gelecek kadar içeriğe sahip olmuş durumda. Müzik, video, oyun ve ilanların da yer aldığı sitede kendinize en uygun arkadaşı bulmak için çok özel bir arama motoru da yapılmış. Bu motoru kullanarak aradığınız kişini yaşını, nasıl bir ilişkiye açık olduğunu seçebiliyorsunuz. Siteye üye olmak ücretsiz. Kısa zamanda kendinize hesap açarak siz de yonja.com üyesi olabiliyorsunuz. Üye olduktan sonra profilinizi oluşturarak net üzerinden gelecek arkadaşlarınızın sizin hakkınızda ilk fikirlerin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Zamanla site üzerinden tanıştığınız kişiler arasından size yakın olanları arkadaş listenize ekleyerek dostluğunuzu daha da ileriye götürebilirsiniz. Site üzerinden tanışarak evlenen çift sayısı da inanılmaz fazla. Bunu yanı sıra sahte profillere de dikkat etmek gerekiyor.

Alternatif siteler

1. www.bisohbet.com
2. www.siberalem.com
3. www.evlilikoyunu.com
4. www.garantiarkadas.com
5. www.xuqa.com


ALIŞVERİŞ SİTELERİ

www.weblebi.com

Alışverişinizi web üzerinden yapacaksanız en popüler siteler arasında bir tercih yapmanız gerekebilir. Bizim tercihimiz Weblebi’den yana oldu. Her ay defalarca internet üzerinden alışveriş yapan birisi olarak aldığım faydadan ziyade yaşadığım sorunlar daha fazla akılda kalıyor. Bunlar arasında en önemlisi, vaat edilen süre içerisinde ürünü vermemeleri. Bu sorunu Weblebi’de yaşama ihtimaliniz çok az. Herhangi bir sitede alışveriş yapacaksanız kıyaslamalar yaparak en iyi kararı vermeniz gerekiyor. Bu işlemleri yapacağınız sitenin tasarımında her tarafta yanıp sönen reklamlar olmaması gerekiyor. Weblebi’de bu kriterleri gözeten başarılı bir tasarıma sahip. Aradığınız mağazaya ve ürüne kısa zamanda ulaşabiliyor ve bilgi edinmek için sayfalar arasında kaybolmuyorsunuz. Sitedeki beğenilen uygulamalar arasında özel mağazalar ve üyelerin kendi hesaplarında kişiselleştirebildikleri “Benim sayfam” bölümü var. Sipariş takibinizin kolay olması ve neredeyse her kredi kartına taksit yapması da bir diğer avantajı.

Alternatif siteler

1. www.estore.com
2. www.gold.com.tr
3. www.ekonomikticaret.com
4. www.gedikgross.com
5. www.birdunya.com


BİLGİ KAYNAKLARI

tr.wikipedia.org

Nette geçirecek zamanınız varsa ve bu zamanı faydalı bir şekilde harcamak istiyorsanız o zaman bilgi kaynaklarına zaman ayırmaya ne dersiniz? Aklınıza gelen ilk siteler arasında ansiklopediler ise sizi dünya üzerindeki en büyük ansiklopediye davet edelim. Wikipedia.org’un en büyük olmansın nedeni milyonlarca yazarının olması. Bu yazarlar arasında siz de olabilirsiniz. Çünkü herkese açık olan ve her daim güncellenen bu ansiklopedinin özgür bir gelişim yapısı var. Sitenin Türkçe versiyonunun da açılması ile beraber ülkemizdeki internet kullanıcıları için devasa bir bilgi kaynağının da önü açılmış oldu. Wikipedia’ya girdiğiniz zaman kendinizi sayfalar içerisinde kaybedebilirsiniz. Çünkü sitede yer verilen içerikler, aynı zamanda çoklu ortam dosyaları ile de destekleniyor. Wikipedia’nın aynı zamanda kardeş siteleri de mevcut. Bunlar arasında Vikisözlük(Özgür Sözlük), Vikikaynak(Özgür Kütüphane), Vikisöz (Özdeyişler), Vikikitap(Özgür Kitaplar), Commons (Çoklu Ortam Paylaşım), Meta-Viki(Viki Merkez), Wikispecies(Biyolojik Tür Dizini), Wikinews( Özgür Haberler), Wikiversty(Özgür Üniversite) bulunuyor.

Alternatif siteler

1. www.tdk.gov.tr
2. www.tubitak.gov.t
3. www.nationalgeographic.com.tr
4. www.eksisozluk.com


HABER SİTELERİ

www.etikhaber.com

TV’den uzak bir bilgisayar kullanıcısıysanız(tıpkı benim gibi), hem ülkemizdeki hem dünyadaki gelişmeleri internet üzerinde takip ediyorsunuzdur. Son zamanlarda sayısı katlanarak artan ve birbirinin kopyası olan haber siteleri arasında kendinize birini veya birkaç tanesini seçmenizde fayda var. Seçeceğiniz haber sitesi en güncel gelişmeleri en iyi şekilde aktarabilen ve kolay okunabilen bir yapıya sahip olmalı. Bizim tercihimiz Haberturk.com’dan yan oldu. Yenilenen kadrosu ile daha sık güncellenen ve olaylara bakışı ile okuyucuları da habere dahil ederek yorumlarla daha da faydalı hale gelen sitede diğer yayınlardan alıntılar da yapılıyor. Bu da demek oluyor ki, diğer sitelerde ne var ne yok diye bakmanıza pek gerek klmıyor. Tüm gelişmeleri bir merkezden takip edebiliyorsunuz. Sitede bulunan kanallar arasında ekonomi, spor, magazin, kültür-sanat, teknoloji, yaşam gibi kategoriler bulunuyor. Sitenin video bölümüne okurlar da video gönderebiliyorlar. An itibarı ile geniş bir video içeriği mevcut.

Alternatif siteler

1. www.sabah.com.tr
2. www.ntvmsnbc.com
3. www.internethaber.com
4. www.medyafaresi.com
5. www.gazeteport.com


SİNEMA SİTELERİ

www.sinema.com

ucuzlayan fiyatları ile hemen hemen her eve giren dev ekran TV’ler sayesinde sinema keyfimiz eve taşındı. Bunu yanı sıra DVD’ler ve DivX’ler sayesinde filmlere ulaşmak da büyük dert değil. Durum böyle olunca ve seyredilmesi gereken yüzlerce film için sağlam kaynaklara ihtiyacımız var. Bu işi en ypan adreslerden biri olan sinema.com’u, bu kategorideki en iyi site olarak seçtik. Sitede, sadece filmler hakkında bilgi almıyorsunuz. Bunların yanı sıra, beğendiğiniz filmlerin hangi sinemalarda gösterimde olduğunu öğrenebiliyorsunuz ve kolayca rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Oyuncular ve yönetmenler hakkındaki detaylı bilgilerin yanı sıra film fragmanlarını izlemek için de sadece bir kez tıklamanız yeterli oluyor. Yakında gelecek olan, hatta yapımda olan filmler hakkında bilgi almak için bile sitede içerik bulabiliyorsunuz. Fotoğraf galerileri ve kıyasıya rekabetin sürdüğü yarışma bölümü de sık sık ziyaret edeceğiniz bölümler arasında.

Alternatif siteler

1. www.dizifilmbolumleri.com
2. www.altyazi.net
3. www.bisohbet.com
4. www.filminsonu.com
5. www.sinemalar.com


VİDEO SİTELERİ

www.youtube.com

Arabirimi henüz Türkçe olmadı ama Türkiye’deki internet kullanıcılarının gönlünde taht kurmayı başardı. En popüler haber siteleri de YouTube’u video paylaşım sitesi olarak kullanınca, kendi kategorisinde kolay kolay yıkılmayacak bir taht kurdu. Öyle ki; YouTube’a giren her 20 kişiden biri Türkiye’den. Geride bıraktığımız seçim kampanyalarında da en çok kullanılan medya olan YouTube’a üye olmak için çok kısa bir zaman ayırmanız gerekiyor. Bir önceki sayımızda bu işlemlerin nasıl yapıldığını ve YouTube’un hiç bilinmeyen özelliklerini paylaşmıştık. Atatürk’e saygısızlık eden videoların da bu sitede paylaşılması üzerine verilen yaklaşık bir haftalık aradan sonra ülkemizde hassas olunan konulara karşı daha da dikkatli davranan video paylaşım sitesinin tek eksiği Türkçe olmaması. Yakında, bazı ülkelere göre yerelleşecek olan YouTube’un bu kısa vadeli planında maalesef Türkiye yer almıyor. Bunun dışında , YouTube’a üye değilseniz ve bir google hesabınız varsa, aynı hesabı YouTube’da da kullanbiliyorsunuz.

Alternatif siteler

1. www.izlesene.com
2. www.videonuz.com
3. www.metacafe.com
4. www.dailymotion.com
5. www.video.google.com


YEMEK SİTELERİ

www.yemeksepeti.com

Birçok alışknlıklarımız gibi yemek alışkanlıklarımız da internet ile değişiyor. İçinizden yemek hazırlamak gelmiyorsa veya arkadaşınızın evinizi partiye çevirmesi durumuna acil çözümler gerekiyorsa internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Bu durum, ofiste çalışanlar için de geçerli. Bir restorana girip sipariş verme işleminden hemen hemen bir farkı bulunmayan bu uygulamayı en iyi yapan site Yemeksepeti.com. Şimdilik Ankara, Antalya, Bursa, İzmir ve İstanbul için hizmet veren sitenin zamanla diğer şehirlerdeki internet kullanıcılarına da ulaşması bekleniyor. İşin en iyi tarafı ise siparişinizi verirken kredi kartı bilgilerinizi paylaşmıyorsunuz. Böylece güvenlik gibi bir derdiniz de yok. Siparişi verdikten kısa bir süre sonra kapınıza gelen yemek şirketi çalışanına ödeme yapmanız yeterli. Sitenin bir diğer ilginç uygulaması da elite. Bu bölümde İstanbul’un en şık restoranlarında çok daha uygun rakamlara yemek yiyebilmeniz sağlanıyor ve favori restorantlarınızl ilgili her türlü gelişmeden haberdar ediliyorsunuz.

Alternatif sitler

1. www.aloyemek.com
2. www.beyazfirin.com
3. www.adresyemek.com
4. www.doydum.com
5. www.yeyemek.com


İLAN SİTELERİ

www.sahibinden.com

Satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce mutlaka ilan sitelerine de bakmalısınız. Belki de aradığınız ürün, çok daha uygun fiyatlarda bu sitelerde sizi bekliyor. Konu ilan olunca sahibinden.com ilk sıraya yerleşiyor. Siteye günde ortalama 3500 ilan veriliyor. En iyi tarafı ise ilanları vermek için herhangi bir ücret ödememeniz. Değiştirmek veya satmak istediğiniz bir eşyanızı binlerce internet kullanıcısıyla paylaşmak için 1 dakikada üye olarak kendi ilanınızı verebilirsiniz. Ürünlerin en iyi şekilde tanıtılması için fotoğraflarla da destekleyebiliyorsunuz. Bunun dışında sitenin mobil uygulamaları da ilanlarınızı en iyi şekilde takip edebilmenizi sağlıyor. Sitenin ana sayfasını da takip etmek gerekiyor. Özel mağazalarda çok uygun ürünler bulabiliyorsunuz. Kendi mağazanızı açabiliyor olmanız da büyük kolaylık sağlıyor. http://magazaadiniz.sahibinden.com adresi sizin mağazanıza tahsis ediliyor ve ilanlarınızı burada verebiliyorsunuz.

Alternatif siteler

1. www.ilansitesi.com
2. www.ilan.mynet.com
3. www.sabahseriilan.com
4. www.alalimsatalim.com
5. www.ilan.tr.net


OYUN SİTELERİ

www.merlininkazani.com

Yaz ayları geride kalmadan oyun keyfini doyasıya yaşamak istiyorsanız iyi bir web sitesi takip etmelisiniz. Yeni çıkan oyunlar bu oyunların incelemeleri ve tam çözümlerini kendiniz bulmaya kalkarsanız o zaman işin içinden çıkamayabilirsiniz. Bu alanda size önerebileceğimiz en iyi site www.merlininkazani.com . Sitede yeni oyunlardan ziyade henüz çıkmamış oyunlar hakkında bile gelişmeler bulunuyor. Oyunlar hakkında görüşlerinizi ve sorularınızı ilerletebiliceğiniz bir de forumu bulunan sitenin diğer hizmetleri arasında sunucu barındırması da bulunuyor. Oyun sunucuları arasında Counter Strike gibi popüler oyunlar var. Böylece Türkiye’den oyuncularla internet üzerinden kapışma fırsatını da yakalayabiliyorsunuz. Oyunların demolarını ve videolarını indirebileceğiniz haberler bölümünde, ekran kartı sürücülerinden oyunların en yeni ve popüler haritalarını da indirebiliyorsunuz. Oyun dünyasıyla ilgili son gelişmeleri takip edebileceğiniz en günce sitelerden bir tanesi olan www.merlinkazani.com ‘da oyun hilelerini bulmanız mümkün.

Alternatif siteler

1. www.oynasana.com
2. www.trgamer.com
3. www.oyyun.com
4. www.kraloyun.com
5. www.oyunlar1.com


SPOR SİTELERİ

www.ajansspor.com

Fanatiği olduğunuz takımınız hakkında ve rakipleri hakkında son bilgileri alarak, spor dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmek için seçebileceğiniz en iyi siteler arasında www.ajansspor.com var. Sitede futbol, basketbol, voleybol, hentbol, motor sporları kategorileri bulunuyor. Sitenin editörleri tüm bu kategorileri sık sık güncelliyorlar kendi yorumlarını aktarabiliyorlar. Site, yeni internet uygulamalarını da bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında video ve fotoğraf galerileri var. Siteye üye olarak haberlere siz de yorum ekleyebiliyorsunuz. Bunun dışında aynı üyelik bilgileri ile sitenin forumuna da katılabiliyorsunuz. Şimdiden söyleyelim, forumda çok sıkı ve ateşli tartışmalar bulunuyor. Son dakika haberlerinin hızına yetişmek gerçekten zor. Bunun dışında, ajansspor.com sitesinde yer alan haberleri kendi web sitenize de ekleyebiliyorsunuz. Sitenin sadece futbol basketbol gibi spor dallarına değil, ülkemizde fanatik listesi giderek yükselen Formula 1 için oluşturduğu özel bölüm de var.

Alternatif siteler

1. www.spordabugun.com
2. www.ntvspor.net
3. www.internetspor.com
4. www.spor3.com
5. www.turbasket.com


KİTAP SİTELERİ

www.kitapyurdu.com

Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, kağıdın ve mürekkebin yerini hiçbir şey almıyor. Sizi kendi dünyanızdan alarak yazarın kaleminin ucuyla çizilmiş bir dünyaya götüren kitaplar hakkında en güncel bilgileri almak ve beğendiğini kitaplara en hızlı şekilde ulaşmak için www.kitapyurdu.com adresini tavsiye ediyoruz. Kitapların kısa tanıtımlarını okuduktan sonra hemen satın alma işlemine geçebiliyorsunuz. Satın alımlarda size sunulan imkanlar ise gerçekten de çok uygun. Belli bir miktarın üzerinde alışveriş yaptığınız takdirde kargo ücreti ödemiyorsunuz. Hta “argo ödeyen kitaplar” bölümündeki bazı kitaplarda bu sınırda yok. Bununla beraber taksitle kitap almanı sağladığı kolaylıklardan da doyasıya faydalanabilirsiniz. Gündemdeki kitapları öğrenmek için sitedeki “çok satanlar” bölümünü mutlaka sık sık ziyaret etmelisiniz.

Alternatif siteler

1. www.ideefixe.com
2. www.pandora.com
3. www.yenisayfa.com
4. www.kitapalemi.com
5. www.remzi.com.tr


MÜZİK SİTELERİ

www.imeem.com

Sosyal sitelerin sayısı giderek artıyor. Hatta bu genişleme işlemine interneti ele geçiriyorlar da diyebiliriz. Hem de her alanda. Buna müzik de dahil. Bu genişlemenin önüne geçilememesini en büyük nedeni, bu sitelerin içeriğini üyeler tarafından dolduruluyor olması. İmeem.com adresine üye olduktan sonra beğendiğiniz şarkıları yükleyerek diğer kullanıcıların beğenisine sunabiliyorsunuz. Yüklediğiniz şarkı, flash ile hazırlanan bir müzik çalarda sade bi tasarımda paylaşılıyor. Hatta bu kodları blogunuza ve forum mesajlarınıza da ekleyebiliyorsunuz. Sadece kodları kopylayarak yptığınız bu işlemin tüm altyapısını imeem.com üstleniyor. Bunu yanı sır kullanıcıların müzik listelerine de göz atarak, en beğenilen şarkı listelerini görebiliyorsunuz. Dilerseniz müzik listesinin seçimini sitenin kendisine bırakırsanız ve ana sayfadaki yer alan listedeki “lay” butonuna bir kere basarak bilgisayarınızdaki diğer işler için daha keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz.

Alternatif siteler

1. www.lastfm.com.tr
2. www.poerclub.com.tr
3. www.pandora.com
4. www.mog.com
5. www.ijigg.com


EVCİL HAYVAN SİTELERİ

www.havhav.com

Yaşamımızı devam ettirdiğimiz dünyada yalnız değiliz. UFO’lardan bahsetmeyeceğim elbette. Çoğumuzun evinde aileden biri olan evcil hayvanlardan bahsediyorum. Artık onların internet siteleri de var. Hem de en çok tıklanan siteler arasında yer alıyor. İçinizde günün birinde kedi, kuş, köpek veya balık besleyenler varsa bu siteler arasında uzun zaman geçirdiklerine eminiz. Evcil hayvanlarla ilgili siteler arasından bizim favorimiz havhav.com oldu. Sitedeki makaleler, hem hayvan besleyenler hem de hayvan beslemeye niyet edenler için çok faydalı bilgiler içeriyor. Ne de olsa bu makalelerin yazarları, uzman eğitimciler veya veterinerler. Sitedeki en başarılı bölümlerden biri de evcil hayvan almak isteyenlerle evcil hayvanını vermek isteyenlerin buluşturulduğu “ilan panosu” bölümü. İlanların bazıları ücretli olmakla beraber ücretsiz ilanların da az olmadığını hatırlatalım. Sitenin forumunda makalelerde olmayan ve size özel soruları paylaşabilirsiniz.

Alternatif siteler

1. www.hayvanlar.info
2. www.petarkadas.com
3. www.pofidik.com
4. www.hepsievcil.com
5. www.pet.gen.tr


BLOG SİTELERİ

www.blogger.com

Kendinize en kısa zamanda bir site yapmak istiyorsanız bloglar sizin için en iyi seçim olacaktır. Bu konuda internet devi Google, blogger.com hizmeti ile size tam istediğiniz gibi bir servis sunuyor. Geçtiğimiz ay Türkçe arabirimle de hizmet vermeye başlayan sitede kendi blogunuzu oluşturmak için bir google hesabınızın olması yeterli. Bir hesap ile birden fazla blog açmak da mümkün. Bloglarınız yazı, resim ve video girmek ise son derece kolay. Teknik altyapı gibi bir derdiniz olmadan, başınızdan geçenleri, fikirlerinizi ve eleştirilerinizi bu sayfalar üzerinden yayımlayabilirsiniz. Hatta bu bloglar üzerinden para bile kazanabiliyorsunuz. Google’ın bir diğer servisi olan Google Adsense sayesinde blogunuza kolayca reklam alıp yayımlayarak, sitenizin popülaritesi doğrultusunda para kazanmaya başlybilirsiniz. Dosyaları da barındırmaya olanak sağlayan blogger.com’da yasal olmayan içerikler oluşturursanız, anında hesabınızın kapatıldığını hatırlatalım.

Alternatif siteler

1. www.blogcu.com
2. www.wordpress.com
3. www.flickr.com
4. www.blog.co.uk

SNİPER GELİNE KURTLAR VADİSİ'NDEN TEKLİF

SNİPER GELİNE KURTLAR VADİSİ'NDEN TEKLİF

Letonya Ordusu'nda keskin nişancıyken evlenip Trabzon'a yerleşen Zaiga teklifi düşünüyor.

28.07.2007 13:33

LETONYA Ordusu'nda Sniper (keskin nişancı) olarak görev yaparken evlenerek Trabzon'a yerleşen Zaiga Elizabete Carina'ya, ‘Kurtlar Vadisi' dizisinin yapımcı firması Pana Film'den rol teklifi geldi. Zaiga'nın eşi Hasan Yılmaz, teklifi doğrularken düşünme aşamasında olduklarını söyledi.


Trabzon Belediyesi'nde çalışan Hasan Yılmaz, internette tanıştığı Letonyalı Zaiga Elizabete Carina ile yaklaşık 2 hafta önce Trabzon'da hayatını birleştirdi. Zaiga'nın, Letonya Ordusu'nda keskin nişancı olarak görev yaptığının ortaya çıkması ile Türkiye'nin tanıdığı çift medyada geniş yer buldu.


Zaiga'nın fotoğraflarının gazetelerde yer alması üzerine Kurtlar Vadisi'nin yapımcıları, Letonyalı geline rol teklifinde bulundu. Zaiga'nın eşi Hasan Yılmaz, teklifi doğrularken, “Dizi çekimleri için Trabzon'da bulunan Pana Film yetkilileri ile telefonda görüştük. Eşime rol teklifinde bulundular. Henüz rol ile ilgili ayrıntılar kesinleşmediğinden düşünme aşamasındayız. Pana Film yetkilileri Trabzon’ a gelince yüz yüze görüşerek olaya netlik kazandıracağız'' dedi.

 
eXTReMe Tracker
Kurtlar Vadisi Pusu Bütün Bölümler - Kurtlar Vadisi Pusu Yeni Sezon - Kurtlar vadisi pusu 10. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 11. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 12. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 13. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 14. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 15. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 16. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 17. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 18. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 19. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 20. bölümbölüm Kurtlar vadisi pusu 21. bölüm -

kurtlar vadisi terör, fan sitesi, fragman,müzik, video, kurtlarvadisi, KURTLAR VADİSİ TERÖR,kurtlar vadisi güneydoğu, kurtlarvadisi terör, teror, kurtlar, vadisi, fan, polat, alemdar, necati, şaşmaz, yeni dizi, pana, film, kurtlar vadisi Pusu TEROR, GUNEYDOĞU, bölüm,özet kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi mp3 kurtlar vadisi Pusu com www kurtlar vadisi Pusu com kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu müzikleri www kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı kurtlar vadisi Pusu bölümleri gta vice city kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi dizi gta kurtlar vadisi Pusu vice city kurtlar vadisi Pusu mafia kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı mp3 kurtlar vadisi Pusu bölüm kurtlar vadisi Pusu ne zaman kurtlar vadisi Pusu müzik kurtlar vadisi Pusu video kurtlar vadisi Pusu sözleri kurtlar vadisi Pusu oyunu kurtlar vadisi Pusu izle kurtlar vadisi Pusu yeni sezon kurtlar vadisi Pusu kanal d kurtlar vadisi Pusu hapşırık kurtlar vadisi Pusu cendere kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm kurtlar vadisi Pusu yeni kurtlar vadisi Pusu ırak kurtlar vadisi Pusu bölümler kurtlar vadisi Pusu dizisi kurtlar vadisi Pusu animasyon kurtlar vadisi Pusu pusu kurtlar vadisi Pusu müziği kurtlar vadisi Pusu mp3 indir kurtlar vadisi Pusu download kurtlar vadisi Pusu resimler kurtlar vadisi Pusu online kurtlar vadisi Pusu film kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu gen burası kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi resim kurtlar vadisi Pusu videoları kurtlar vadisi Pusu elif kurtlar vadisi Pusu komik show tv kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi ne zaman başlayacak kurtlar vadisi Pusu sözler kurtlar vadisi Pusu indir kurtlar vadisi Pusu yama kurtlar vadisi Pusu pala kurtlar vadisi Pusu oyun kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu acem kizi kurtlar vadisi Pusu son bölüm kurtlar vadisi Pusu pusu mp3 kurtlar vadisi Pusu kim kimdir kurtlar vadisi Pusu ne zaman başlıyor kurtlar vadisi Pusu dizi bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanal kurtlar vadisi Pusu eski bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanald kurtlar vadisi Pusu resmi kurtlar vadisi Pusu bu aşk kurtlar vadisi Pusu galeri kurtlar vadisi Pusu eski bölümler kurtlar vadisi Pusu dizi müzikleri kurtlar vadisi Pusu şarkıları kurtlar vadisi Pusu elif dedim kurtlar vadisi Pusu mp3leri kurtlar vadisi Pusu nezaman kurtlar vadisi Pusu full kurtlar vadisi Pusu melodi kurtlar vadisi Pusu başlıyor kurtlar vadisi Pusu filmi kurtlar vadisi Pusu hangi kanalda kurtlar vadisi Pusu cendere mp3 kurtlar vadisi Pusu vecizeleri kurtlar vadisi Pusu nin kurtlar vadisi Pusu mod kurtlar vadisi Pusu mp3 download mafia kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu dizileri kurtlar vadisi Pusu polat bedava kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu yeni yayın kurtlar vadisi Pusu oyuncuları kurtlar vadisi Pusu kitabı kurtlar vadisi Pusu fr kurtlar vadisi bedava kurtlar vadisi Pusu 86 bölüm kurtlar vadisi Pusu bölümlerini kurtlar vadisi Pusu film müzikleri kurtlar vadisi Pusu kafa kesme kurtlar vadisi Pusu foto mafia kurtlar vadisi Pusu mod burasi kurtlar vadisi Pusu bedava kurtlar vadisi Pusu mp3 kurtlar vadisi Pusu temaları kurtlar vadisi Pusu muzikleri kurtlar vadisi Pusu resmi sitesi kurtlar vadisi Pusu elif dedim mp3 kurtlar vadisi Pusu halil ibrahim mafia kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu jenerik kurtlar vadisi Pusu unutulmaz sözler kurtlar vadisi Pusu 58 bölüm kurtlar vadisi Pusu melodisi kurtlar kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi mp3 kurtlar vadisi Pusu com www kurtlar vadisi Pusu com kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadısı kurtlar vadisi Pusu müzikleri kurtlar konseyi www kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı kurtlar vadisi Pusu bölümleri kurtlar imparatorluğu kurtlar vadis gta vice city kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi dizi gta kurtlar vadisi Pusu vice city kurtlar vadisi Pusu mafia kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı mp3 kurtlar vadisi Pusu bölüm kurtlar vadisi Pusu ne zaman kurtlar vadisi Pusu müzik kurtlar vadisi Pusu video kurtlar vadisi Pusu sözleri kurtlar vadisi Pusu oyunu kurtlar vadsi kurtlar vadisi Pusu izle kurtlar vadisi Pusu yeni sezon kurtlar vadisi Pusu kanal d kurtlar vadisi Pusu hapşırık kurtlar vadisi Pusu cendere kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm kurtlar vadisi Pusu yeni kurtlar vadisi Pusu ırak kurtlar vadisi Pusu bölümler kurtlar vadisi Pusu dizisi kurtlar vadä sä kurtlar vadisi Pusu animasyon kurtlar vadisi Pusu pusu kurtlar vadisi Pusu müziği kurtlar vadisi Pusu mp3 indir kurtlar vadisi Pusu download kurtlar vadisi Pusu resimler kurtlar vadisi Pusu online kurtlar vad kurtlar vadisi Pusu film kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu gen burası kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi resim kurtlar sofrası kurtlar vadisi Pusu videoları kurtlar vadisi Pusu elif kurtlar vadisi Pusu komik show tv kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi ne zaman başlayacak kurtlar vadisi Pusu sözler kurtlar vadisi Pusu indir kurtlar vadisi Pusu yama kurtlar vadisi Pusu pala kurtlar vadisi Pusu oyun kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu acem kizi kurtlar vadisi Pusu son bölüm kurtlar vadisi Pusu pusu mp3 show tv kurtlar kurtlar vadi kurtlar vadisi Pusu kim kimdir kurtlar vadisi Pusu ne zaman başlıyor kurtlar vadisi Pusu dizi bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanal kurtlar vadisi Pusu eski bölümleri kurtlar vadısi kurtlar vadisi Pusu kanald kurtlar vadisi Pusu resmi kurtlar vadisi Pusu bu aşk kurtlar vadisi Pusu galeri kurtlar vadisinde kim kimdir kurtlar vadisi Pusu eski bölümler kurtlar vadisi Pusu dizi müzikleri kurtlar vadisi Pusu şarkıları kurtlar vadisi Pusu elif dedim kurtlar vadisi Pusu mp3leri kurtlar vadisi Pusu nezaman kurtlar vadisi Pusu full kurtlar vadisi Pusu melodi kurtlar vadisi Pusu başlıyor kurtlar imparatorlugu kurtlar vadisi Pusu filmi kurtlar vadisi Pusu hangi kanalda kurtlar vadisi Pusu cendere mp3 kurtlar vadisi Pusu vecizeleri kurtlar vadisi Pusu nin kurtlar vadisi Pusu mod kurtlar vadisi Pusu mp3 download mafia kurtlar vadisi Pusu yaması www kurtlar vadısı kurtlar vadisi Pusu dizileri kurtlar vadisi Pusu polat bedava kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu yeni yayın kurtlar vadisinin müzikleri kurtlar vad s kurtlar vadisi Pusu oyuncuları kurtlar vadidi kurtlar vadisi Pusu kitabı kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi, kurtlar vadisi Pusu pusu, kurtlarvadisi pusu, kurtlar vadisi Pusu resimleri, kurtlar vadisi Pusu video, kurtlarvadisi, kurtlar vadisi Pusu resim, kurtlar vadisi Pusu videoları, kurtlar vadisi Pusu fan, kurtlar vadisi Pusu forum, kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm, kurtlar vadisi Pusu bölümleri, vadi, vadısı, kurt, 21. 22. 23.bölüm, resimleri, dizisi, indir, oyuncuları, youtube, videoları, izle, fan club, necati şaşmaz, polat alemdar, kurtlar vadisi Pusu fragmanları vidyo dizi izle yaralı yürek acı hayat pana film genclife yukle seyret bedava oyunları hikayeleri videoları filmler download indir yukle yükle bedava beleş site portal forum trk hayat kavgam dizisi video resim download bölümleri gaffur burhan videoları izlee.com wwwizlee izle izlee video youtube türkiye youtube tr piknik tube türkiye videoları otopsi kürtaj katliam videoları ilginç videolar bedava video izle vidyo-izle bedava domain pr nedir pr yükselt pagerank mırc videoları izlesene forum türkiye videoları biyografisi profesyonel programı videoları popstar alaturka 2 videoları ilginç haberler video-haber bedava haber izlee indir +18 filmler diziler hayat kavgam dizisi oyuncuları bölümleri resimleri acemi cadı şöhret okulu dizisi bölümleri videoları fan club resimleri jenerik müziği yükle indir download yeni diziler star tv ters yüz dizisi