Kurtlar Vadisi Pusu Tüm Bölümlerini Bu Bağlantıya Tıklayarak Download edip izleyebilirsiniz. Sitemizdeki Linkleri Sadece üyelerimiz görebilirler Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinin Bölüm Linklerini Görebilmek için Bu Bağlantıya Tıklayarak Üye olmanız gerekir. Üyelik işlemi ücretsizdir 10 saniyenizi Ayırarak hemen üye olabilirsiniz. Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinin Bütün yeni Bölümleri Her hafta Sitemize eklenecektir.

Yalniz ve Yanlis Arasindaki Farklar

Yalniz ve Yanlis Arasindaki Farklar

Öncelikle bu iki kelimenin yazimlarinda hata yapilir.Yalniz, "yalin" dan türeyen bir kelime; yanlis ise,"yanilmak" tan türemistir."l" ve "n" harflerini nereye yazcagini bilmez ögrenci.Halbuki ikiside kötü birseydir.Ne farkeder.Ama hoca için farkeder.Zaten ögrencinin her hareketi yanlis.Her düsüncesinde yalniz.Üniversiteyi kazanamadin yalnizsin.Ise giremedin yalnizsin.Isinden iyi para kazanamiyorsun yalnizsin.
Yalnizlik Allah'a mahsus derler.Seni yari yolda yalniz birakirlar.Yanlislarindan ders almalisin derler.Sürekli sana yanlis yaparlar.Bunlari yapanlar arkadaslarin,dostlarin,hatta ve hatta akrabalarin.Hiç birisi seni düsünmez.Agizlarindan düsmezsin hep senden bahsederler ama itibarinla dogru orantili olarak.Elinde büyüdügün adam sen 2 yillik üniversiteye gidince kapasitesi yok diyorsa kendisi liseyi bitirmeden ayrilmissa ve hayati sanayide geçmisse bu adama hiç birsey diyemiyorsun.Desende bir anlami yok.
Herkes kendi hayatını yaşıyor.Belki yalnız belki yanlış önemli olan insanların yaşaması.Bir amaç bir hedef uğruna yaşaması.Yaptığınız yanlışda olsa yaptığınız işte yalnızda olsanız kendinizi savunurken bunlardan kaçmayın.Üstlenin.Türk genci inandığının arkasından gitmelidir.

Bitmeyen sıkıntılarda,bitmeyen yaşamlarda,bitmeyen aşklarda yalnız ve yanlış olmamanız dileğiyle....

BİR DİZİ GÜZELLİK

BİR DİZİ GÜZELLİK

Size bir dizi güzellikten(!) bahsetmek istiyorum.
Hayatın güzelliklerinden bahsetmek isterdim ama sahte hayatları izlemekle o kadar meşgul olmuşuz ki…

Akşam evin salonunda toplanış saatimizi bile o günün dizileri belirliyor mesela. Bir zamanlar salonlarımızda aksesuar olan televizyonlar artık hiç susmuyor ve dizi seyircileri, odanın birer canlı aksesuarı haline dönüyor. Kimse birbiriyle konuşmuyor, herkes pür dikkat seyir halinde. Eğitimin başladığı yer olan aile kurumu görevlerinin tümünü televizyona devrediyor. Bu kendinden başka hiç kimseye konuşma hakkı vermeyen yeni eğiticimiz, bakın bizlere neler öğretiyor:
Çocuklarımız, Polat, Memati olup kafa kesmeyi, silah kullanmayı adam gibi adam hareketi sayıyor. Suç onlara göre doğal. “Herkes kendi kurallarını koyar.” yargısı yerleştiriliyor kafalarına; ve sonra “Demokrasi var!” denilen bir ülkenin sokaklarına çıkıyor, bu adam olacak çocuklar. Doktor, öğretmen, polis olma istekleri rafa kaldırılmış çoktan, artık her çocuk Çakır, Kosovalı olma hevesinde.

İşte Türkiye’nin son hali…
Türkiye Cumhuriyetinin geçirdiği en önemli evrelerden bihaber olan bu millet dizilerin saatini, kişilerini, olaylarını ezbere biliyor.
Türkçe’mizin halini hiç hesaba katmıyorum bu arada. Artık “Çok şaşırmak” yerine “Oha!Falan olunuyor.” ; “Geliyor musunuz?” yerine “Geliyorsunuz mu?” deniliyor ve daha burada sayılamayacak bir yığın örnekle, slogan olan sözcüklerden artık hepimize ‘kal geliyor’!

Peki; sizin hayatınız hangi dizi, ya da hangi dizi sizin hayatınız?

Eğer bir yerlerden sizin de kulağınıza çalınmışsa hayatı silgi kullanılmadan çizilen resim sanatına benzeten söz ve hak veriyorsanız birazcık da olsa buna; kendi tablonuzu bir dizi güzellikle değil, hayatın güzellikleriyle doldurun. Yaşadığınızı hissedeceksiniz.

Mum Işıkları

Mum Işıkları


Biliyormusunuz o iyi kızı yok ettiniz. Hani vardı ya küçücük bir kız çocuğu elinde oyuncak bebeği yüreğinde sımsıcak sevgisi. Evet işte siz o küçücük kız çocuğunu yok ettiniz. Onun hep umudu vardı yüreğinde ve hep eksik bişeyleri..
Ve o büyüyordu umudu ve hayalleride onunla büyüyordu. Hep bir arayış içindeydi aradığı sevgiydi gerçek sevgi. Var mıydı öyle bir sevgi? Hep bu düşünce vardı ama o hiç pes etmedi. Hep aradı.
Artık büyüyordu farklı bakıyordu hayata tam hayallerini gerçekleştirecekken birisi çıktı karşısına. Ve istemediği halde razı oldu kaderine. Sadece aradığı birazcık sevgiydi ama onu çok gördüler kendisine. Zaman su gibi kayıp gidiyordu ellerinden ve o hala sevgiyi arıyordu. Canı çok yanıyordu ama o hep mutlu olduğunu söylüyordu gözleri ağlamaktan ağrıyordu, canı yanıyordu o yine mutluluktan diyordu . Bir gün küçük bedeninde bir kıpırtı hissetti... Yok hayır o buna henüz hazır değildi ama olmuştu işte. Bir kez daha razı oldu kaderine. Biliyordu artık dönüşü olmadığını. Ama artık hayata bağlayan bir şey vardı onu.. bebeği .
Onunla sürekli konuştu. Sanki doğmadan hayatı öğretmişti bebeğine. Onunla ağladı, onunla güldü. Zaman akmaya devam ediyordu ve birgün bebeğini kucağına verdiler. Ne hissedeceğini bilmiyordu ama mutluydu ve çok korkuyordu. Yalnızdı, yapayalnızdı . Tüm sevgisini bebeğine veriyordu. Ama onun da sevgiye ihtiyacı vardı. Neden böyle oldu? Durmadan aklında bu soru vardı. O seçmemişti bu hayatı. Tek istediği şey biraz sevgiydi.
Hep bir suçlu arıyordu yaşadıklarında ve hep babasını suçluyordu. Daha üç yaşındayken bırakıp gitmişti onları. O zamandan beri hiçbir zaman kendine güveni olmadı. Ama O, bebeğine yaşatmayacaktı bunları. O sevgisiz büyümüştü ama bebeği öyle olmayacaktı.
Artık gücü tükeniyordu. Çocuğundan başka amacı yoktu ama sevgiye ihtiyacı vardı, ilgi istiyordu. Eşiyle aralarındaki uçurum zamanla daha da büyüyordu. Kavgaların yanında hırpalamalar başlamıştı. Gücü yoktu, direnemiyordu, boyun eğiyordu kaderine. Gözlerinden bile yaşlar akmaz olmuştu. Uykusuz geceler ve çocuğuna yaslanmalarla geçiyordu zaman...

Evet, gerçek yaşamdan yarım kalmış bir hayat arkadaşlar. Sonunu getirmek isterdim ama henüz yaşanmadı. Sizce bu yaşamın sonu ne olurdu? O bir tünelde. Şu an sonu yok bu tünelin. Belki ama birkaç mumla aydınlatılabilir. Üzülme küçük kız bir gün biri senin için bir kaç mum yakacak...

İNSAN-LIK

İNSAN-LIK


İnsanlık; odunluk, kömürlük, tuzluk ya da şekerlik v.b. gibi içine insan konulabilen bir cisim veya madde midir? Yoksa insanlık denildiği zaman; belirli bir bilgi birikimi, yaşanmışlık tecrübesi olan, doğuştan ölünceye kadar geçen süreç içerisinde sürekli kendini yenileyip geliştirebilen bir canlı türünden mi söz ediliyor? Bu doğum ve ölüm arasındaki, “yaşam” adı verilen bu süreç içerisinde, kendine ait bir kısım kişisel ve toplumsal değerlerinin toplamının ortaya koyduğu, verilerin oluşturduğu bir kelime midir? Nedir bu insanlık?

İnsanlığı tanımlamadan önce; az önce bahsetmiş olduğumuz, bize özgü olan insanî değerlerimizi bir gözden geçirmemiz gerektiği düşüncesindeyim. Hatta belki de "İnsan nedir?" den yola çıkmak belki daha da mantıklı olabilir. O halde nedir insan?

İnsan, öncelikle bazılarımızın gözüyle görmesine rağmen aklına ulaşmayan ve tamamen doğal güdülerinin onlara anlattığı et ve kemik yığını ya da kimilerinin elindeki bir oyuncak değildir. İnsan; belli bir düşünce yapısı, aklı, konuşabilme yetisi, el becerisi vb. yetenekleri olan, Yaratıcı tarafından diğer canlı türleri arasından “en üstün” ilan edilen bir varlıktır.

Madem insan böyle bir varlık ise, o halde bu insanlık nasıl bir şeydir? Tabi ki insanlık, konunun başında söylenildiği gibi, içerisine insan koyulan bir kap değildir. İnsanlık, birey olan insanın bir toplum içerisindeki kişilik değerlerine, davranışlarına bağlı olarak, toplum tarafından verilmiş olan bir sıfattır.

Hz. Mevlanâ'nın söylemiş olduğu

"Gel ne olursan ol yine gel
İster Mecusî, ister putperest
Yüz bin kere tövbeni bozmuş olsan da gel"

mısralarındaki hoşgörüden tutun da, ikili ilişkiler içerisinde bulunduğunda, karşısındakine göstermiş olduğu sevgi ve saygı ya da bir münazara salonundaki konuşmacıları dinleyiş ve sorularını sorma biçimine kadar, yapmış olduğu tüm davranışlar insanlık sıfatı içerisinde ölçülmektedir.

Şimdi biz bunları zaten biliyoruz diyenleriniz olabilir. Hatta pek çoğunu istemli ya da istemsiz olarak yapıyor da olabilirsiniz. Fakat içerisinde bulunduğumuz bu zaman dilimi içerisinde, yaşamış olduğumuz olayları göz önünde bulundurduğumuzda; sanki biraz bu değerlerimizi unutmuş, beton binalar gibi et ve kemik yığını haline dönüşmüş insanlığımızı, insanî değerlerimizi, unutmuş gibiyiz.

Neden bunu düşündüğüme gelince; gerek yoğun çalışma temposunun getirmiş olduğu bencil yaşam şartları, gerekse her ne sebeple olursa olsun tamamen saldırgan bir tutum içerisinde yaşamaya başlamış olmamız, bana göre insanlığımızı, başka bir deyişle insanî değerlerimizi, kaybetmeye başlamış olduğumuzun ya da kaybetmeye yüz tuttuğumuzun göstergesi olmuştur.

Buna göre; "Acaba insanlık elden gidiyor mu?" sorusunu aklına getirenleriniz olabilir. Hayır! İnsanlığımız elden gitmiyor, aksine insanlığımız bizi her zaman olduğu yerde (kendi içimizde) bekliyor. Sadece bizim yapmamız gereken biraz bu bencil, dışavurumcu saldırgan, tutumlarımızı bir kenara bırakarak, arada bir içimize kendi iç dünyamıza dönerek, kendimizle baş başa kalıp, iç dünyamızda biraz insanlığımızı bulmaya çalışmamız, günlük yaşamdan uzaklaşıp, kendimizi (insanî duygularımızı) bulmamız gerekmektedir.

Sonuç olarak konuyu toparlayıp özetlersek; insanlık, tarihin ilk çağlarından beri yaşadığımız, kişisel ve toplumsal gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış kendi öz değerlerimizin ışığında, bizim ve çevremizdeki diğer insanların yaşamın güzelliklerini görmesini sağlayan duygu ve düşünceler topluluğudur. Buradan yola çıkarak, son zamanlarda yaşadığımız üzücü olayların getirmiş olduğu stres, baskı, asabiyet gibi duygusal yıpranmalardan arınıp, kısa aralıklarla da olsa kendi iç dünyamızdaki huzur içerisinde biraz insanlığımızı hatırlarsak ve bunu önce kendimize sonra çevremize aşılayabilirsek, konuyu tüm dünya boyutunda düşündüğümüzde, yeryüzünde "Cennet" i yaşamamamız için hiç bir neden göremiyorum.

WINONA RYDER

WINONA RYDER

Gerçek Adı: Winona Laura Horowitz
Doğum Tarihi: 29 Ekim 1971
Doğum Yeri: Winona, Minesota
İlişkileri: David Duchowny, Christian Slater ve Johhny Depp ile birliktelik yaşadı. Matt Damon ile nişanlandı.

1986 yılındaki "Lucas" filmindeki Gina karakteri sinema kariyerindeki ilk filmi oldu. 1997 yılında dünyanın en güzel 50 insanı arasına girdi. 1994 yılında Age Of Innocence" filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu, 1995 yılında Little Women filmiyle en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adayı oldu.

Age Of Innocence ile Altın Küre ödülünü kazandı. Sinema kariyeri oldukça parlak olan Winona Ryder bu yere gelebilmek için oldukça zorluk çekmiş.

Daha 20 yaşındayken devamlı filmlerde oynamaktan depresyone girmiş ve hastenede tedavi görmüş. Tabi kendi isteğiyle. Sinema okuluna başlamasıda oldukça ilginç ailesiyle Caiforniya'ya taşındıklarında yeni başladığı okulunda feci şekilde dayak yemiş sebebi ise onu eşcinsel bir erkek zannetmeleri.

Bu yüzden ailesi onu okuldan alır ve American Conservatory Theatre'a kayıt ettirirler...

SANDRA BULLOCK

SANDRA BULLOCK

Gerçek adı Sandra Annette Bullock olan Sandra Bullock 26 Haziran 1964 yılında Virginia Arlington doğumlu. Annesi Helga Bullock ünlü bir opera sanatcısı, babası ise müzik öğretmenidir.

Doğduğu şehir olan Arlington'daki Washington Lee Lisesi'nden mezun olan Bullock daha sonra East Caroline Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Okulu bitirmeden şov dünyasına girdi. Sandra Bullock 1989 yılında Religion, Inc./A Fool and His Money filmiyle sinemaya başladı. 1989'dan bu güne kadar bir çok filmde rol aldı. Sandra Bullock'un aldığı ödüller ise;

1995: MTV Film Ödülü: En İyi Kadın Oyuncu, Speed, 1995: MTV Film Ödülü: En İyi İkili, Speed'de Keanu Reeves ile birlikte aldı, 1995: MTV Film Ödülü: En Çekici Kadın, Speed, 1996: NATO/ShoWest: Yılın Kadın Yıldızı, 1996: Halkın Tercihi, Bir Filmdeki Favori Kadın Oyuncu, 1997: Halkın Tercihi, Bir Filmdeki Favori, Kadın Oyuncu, 1999: Halkın Tercihi, Bir Filmdeki Favori Kadın Oyuncu

Filmografi

Infamous (2006)
The Lake House (2006)
Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous (2005)
Loverboy (2005)
Crash (2004/I)
Two Weeks Notice (2002)
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)
Murder by Numbers (2002)
Miss Congeniality (2000)
28 Days (2000)
Gun Shy (2000)
Forces of Nature (1999)
Practical Magic
Making Sandwiches
Hope Floats
Speed 2: Cruise Control
In Love and War (1996)
A Time to Kill (1996)
Two If by Sea (1996)
The Net (1995)
While You Were Sleeping (1995)
Speed (1994/I)
Wrestling Ernest Hemingway (1993)
Demolition Man (1993)
The Thing Called Love (1993)
The Vanishing (1993)
Love Potion No. 9 (1992)
When the Party's Over (1992)

MEL GİBSON

MEL GİBSON

Gerçek Adı: Mel Columcille Gerard Gibson
Doğum Tarihi:3 Ocak 1956
Doğum Yeri: Peekskill, NY
Eğitimi: National Institute of Dramatic Arts, Sydney, Australia, New South Wales Universitesi'ne de devam etti.

Aldığı Ödüllerden Seçmeler:

-En İyi Yönetmen (Braveheart) 1996 "Akademi Ödülleri"
-En İyi Film (Braveheart) 1996 "Akademi Ödülleri"
-En İyi Erkek Oyuncu (Tim) 1979 "Avustralya Film Enstitüsü"
-En İyi Erkek Oyuncu (Gallipoli) 1981 "Avustralya Film Enstitüsü"
-En İyi Yönetmen (Braveheart) 1996 "Altın Küre"



- Üç kez People dergisi tarafından dünyanın En Yakışıklı ve Güzel 50 kişisi listesine girdi.
- Babası Jeopardy yarışma programında ödül kazandıktan sonra ailesini Avustralya'ya taşıdı.
- Babası eşinin ülkesi olan Avustralya'ya taşınmaya karar verdi çünkü oğullarının Vietnam'a gitmek üzere askere alınmasından korkuyordu
- Kolejde Geofrey Rush ile oda arkadaşı idi.

ONICA BELLUCCI

ONICA BELLUCCI

Filmografi

Aktrisin belki de en iyi tanındığı rol, Giuseppe Tornatore�nin yönettiği �Malena� filminde, küçük bir İtalyan kasabasının altını üstüne getiren genç ve güzel dul Malena rolüdür.

Bellucci meslek hayatına Perugia Üniversitesi�nde hukuk okurken mankenlik yaparak başladı. 1990�da Dino Risi, kendisine İtalyan televizyon dizisi �Vita Coi Figli�de rol verdi ve Bellucci�nin oyunculuk kariyeri böylece başlamış oldu. Aktris, daha sonra, Francesco Laudadio�nun yönettiği ve kendisinin ilk sinema filmi olan �La Riffa�da rol aldı.

Centricity (2007)
Deuxième souffle, Le (2007)
Shoot 'Em Up (2007)
Manuale d'amore 2
N (Io e Napoleone) (2006)
Sheitan (2006)
The Brothers Grimm (2005)
The Matrix Online
Prince of Persia: Warrior Within (2004)
She Hate Me (2004)
Agents secrets (2004)
The Passion of the Christ
The Matrix Revolutions (2003)
The Matrix Reloaded (2003)
Tears of the Sun (2003)
Ricordati di me (2003)
Irréversible (2002)
Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)
Pacte des loups, Le (2001)
Malèna (2000)

NICOLE KIDMAN

NICOLE KIDMAN

20 Haziran 1967 yılında Honolulu'da göğüs kanseri araştırması yapan bir baba ile hemşirelik okulunda öğretmenlik yapan bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nicole, pek de kolay bir çocukluk dönemi geçirmez. Özellikle uzun boyundan dolayı, devamlı olarak dışlanan ve beyaz teninden dolayı güneşe fazla çıkamayan Nicole kendisini tiyatro salonlarına kapatır.

Daha 14 yaşında Jane Champion'ın dikkatini çeker. Tiyatroda kendini kanıtlayan Nicole 1989 yılında TV dizilerine geçer. 1989 yılında ise Hollywood'a rol aldığı "Dead Calm" ile ilk adımını atar. Bir sonraki yıl çevirdiği "Days of Thunder" tam bir dönüm noktası olur Nicole için. Bu film sayesinde tanıştığı Tom Cruise ile bir dönem evlenir.

Ayrılıkla sonuçlanan bu evlilikten sonra kendisini tekrardan sinemaya verir ve bu yıl tam 4 film birden çeker. Moulin Rouge, The Hours, Birthday Girl, The Others. The Hours'taki rolüyle 2001 yılında Oscar kazanır.

Filmografi

1. Happy Feet (2006)
2. The Visiting (2006)
3. Fur (2006)
4. Bewitched (2005)
5. The Interpreter (2005)
6. Birth (2004)
7. The Stepford Wives (2004)
8. Cold Mountain (2003)
9. The Human Stain (2003)
10. Dogville (2003)
11. The Hours (2002)
12. Panic Room (2002) (voice)
13. Birthday Girl (2001)
14. The Others (2001)
15. Moulin Rouge! (2001)
16. Eyes Wide Shut (1999)
17. Practical Magic (1998)
18. The Peacemaker (1997)
19. The Portrait of a Lady (1996)
20. The Leading Man (1996)
21. Batman Forever (1995)
22. To Die For (1995)
23. "Saturday Night Live"
24. My Life (1993/I)
25. Malice (1993)
26. Far and Away (1992)
27. Billy Bathgate (1991)
28. Flirting (1991)
29. Days of Thunder (1990)
30. Dead Calm (1989)

KEANU REEVES

KEANU REEVES

Keanu Reeves Beyrut'ta doğdu, New York ve Toronto'da yaşadıktan sonra Hollywood'a taşındı.

Okulu bırakıp oyuncu olmaya karar verdiğinde yirmili yaşlarının başındaydı. Birkaç küçük rolün ardından ilk başarısını 1989 yapımı Bill and Ted's Excellent Adventure ile yakaladı. Gus Van Sant'in belki de en sevilen filmi My Own Private Idaho (1991), bir Copolla filmi Bram Stoker's Dracula'dan (1992) sonra Bertolucci'nin Küçük Budha'sında (Little Buddha) da başrolü oynadı ve hemen sonrasında 1994 yapımı Hız Tuzağı (Speed) ile beklenmedik bir popülariteye ulaştı. Hız Tuzağı'ndan hemen sonra rol aldığı başarısız aksiyon-bilimkurgu filmi Johnny Mnemonic kariyerini kötü bir noktaya götürüyordu ki, Şeytanın Avukatı (Devil's Advocate) yardıma yetişti. Al Pacino'yla oyunculuğunu karşılıklı çarpıştırdığı ve ezilmediği film, Reeves'e Matrix'in kapısını açtı.

Yeteneği her zaman tartışma konusu olsa ve bakışlarındaki donukluk hep eleştirilse de şu bir gerçek ki Keanu Reeves 90'lı yılları dünyanın en popüler erkek oyuncularından biri olarak kapatmayı başardı. Seçilmiş kişi; Neo karakteriyle, kazandığı ivmeyi, Matrix serisinin devam filmlerinde de sürdürüp sürdüremeyeceğini ise zaman gösterecek...

ANGELINA JOLIE

ANGELINA JOLIE

4 Haziran 1975'de Los Angeles'ta doğan Angelina Jolie Oscar'lı aktör Jon Voight ve eski aktrist Marcheline Bertrand'ın kızı. Küçüklüğünden itibaren esrarengiz bir insan olan ve babasından etkilenerek oyuncu olmaya karar veren Jolie ilk olarak yedi yaşında babası ile birlikte "Lookin'to Get Out" (1982) filminde rol alarak oyunculuğa adım attı. Ancak kendisi de babası da oyunculuk eğitiminin şart olduğunu düşünüyordu ve Jolie ilk olarak 11 yaşmda Lee Strasberg Theater Instititute'da oyunculuk eğitimi almaya başladı. Burada şekillendirdiği yeteneği ile gelecek vaad eden bir çocuk oyuncu olarak dikkat çeken güzel yıldız daha sonra Los Angeles'taki Met Theatre Group'a katıldı ve New York Üniversitesi'nde sinema eğitimi aldı.

Okuldan mezun olduktan sonra bir süre modellik yapan Jolie, birkaç video klipte rol aldı. Ardından düşük bütçeli filmlerde boy göstermeye başladı. Babasının desteğini tamamiyle reddettiği bu dönemde soyadını da değiştiren güzel yıldız küçük adı Jolie ile tanınmayı seçti. 1993 yapımı "Cyborg 2" adlı saçma sapan bilimkurgudan sonra 1995'de "Hackers" adlı bilimkurgu da oynayan Jolie, filmde birlikte rol aldiği Jonny Lee Miller ile çekimlerin hemen ardından evlendi. Çiftin nikah töreninde Jolie kocasının adını bluzunun sırtına kendi kanıyla yazdığını söyledi. Daha sonra güzel yıldız bunu "o an daha da özel kılmak" için yaptım şeklinde açıklamıştı.

Ancak birbirine büyük bir aşkla bağlanan çift evliliklerini bir yıl sürdürebildi ve önce ayrı yaşamaya başlayıp hemen ardından boşandılar. Bu durum Angelina Jolie'nin kariyerine kötü etki etmedi, aksine Jolie'nin adı Hollywood çevrelerinde duyulmuş oldu. 1996'da "Foxfire"adlı dramada başrol oynayan Jolie için bu dönem oynadığı filmlerin B sınıfı veya büyük bütçeli olmasının önemli olmadığı bir dönemdi; O, yalnızca "oynamak" istiyordu. "Love is All There Is", "Mojave Moon" ve televizyon için çekilen "True Women" küçük ve önemsiz filmlerdi ancak Jolie bu filmlerle Hollywood'da ayakta kalmanın yollarını öğreniyordu. Aslında Jolie çalkantılı özel yaşamının stresini oyunculuk ile attığını hiçbir zaman saklamadı; "Terapi mi? Buna ihtiyacım yok. Seçtiğim roller benim terapim" 1997 yılında güzel yıldıza yeteneğini kanıtlama şansı doğdu. Gary Sinise ile birlikte rol aldığı "George Wallace" Jolie'ye bir Emmy adaylığının yanında bir Altın Küre kazandırdı. Kazandığı ödül sonrası tüm dikkatleri üzerine çeken Jolie bir yıl sonra rol aldığı "Playing God-Tanrıyı Oynamak" filmi ile olumlu eleştiriler aldı. 1998'de başarılı bir drama filmi olan "Gia"da uyuşturucu bağımlısı, lezbiyen süpermodel Gia Carangi'yi canlandıran Jolie filmdeki müthiş performansı ile çok beğenildi ve Bir Altın Küre daha kazandı. Gia için "canlandırdığım karakterler arasında kendime en yakın bulduğum" açıklamasını yapan Jolie filmin başarısı ile zirve yolunu açmış oldu.

"Gia"dan sonra A sınıfı projelerde rol bulmakta zorluk çekmeyen Jolie 1998'de "Playing By Heart-Gönül Oyunları"nda usta oyuncular Ellen Burstyn ve Sean Connery ile çalışma imkanı buldu. 1999'da rol aldığı "Bone Collector-Kemik Kolleksiyoncusu" sayesinde geniş kitlelerce tanındı ve başarılı performansı ile olumlu eleştiriler aldı. Aynı yıl Winona Ryder ile birlikte rol aldığı "Girl, Interrupted"da psikiyatri hastanesindeki bir hastayı canlandırdı. Filmdeki performansı yeteneğini bilenler için şaşırtıcı olmadı belki ama karakterinin karanlık ruhunu yansıtmaktaki başarısı filmi izleyen herkesi derinden etkiledi. İki Altın Küre sahibi Jolie bu film ile En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı ve bir anda sinemanın yeni yıldızı haline geldi. Bu andan itibaren tüm geçmişi didik didik edilen Jolie bundan pek etkilenmedi ve doğru bildiğini yapmaya devam etti. Erkek kardeşi ile herkesin içinde dudak dudağa öpüşmesi, vücudundaki dövmeler, Billy Bob Thornton ile evliliği, hakkında çıkan lezbiyenlik dedikoduları ve babası ile ilişkileri magazin basınına uzun süre malzeme sağladı.

Fotoğrafları için tıklayın
Filmografi
2007 Beowulf
2006 The Good Shepherd
2005 Sledge: The Untold Story
2005 Mr. and Mrs. Smith
2004 The Fever
2004 Alexander
2004 Taking Lives
2004 Sky Captain and the World of Tomorrow
2004 Shark Tale
2003 Beyond Borders
2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
2002 Life or Something Like It
2001 Original Sin
2001 Lara Croft: Tomb Raider
2000 Gone In 60 Seconds
1999 The Bone Collector
1999 Girl, Interrupted
1999 Pushing Tin
1998 Playing by Heart
1998 Hell's Kitchen N.Y.C.
1998 Gia
1997 True Women
1997 George Wallace
1997 Playing God
1996 Foxfire
1996 Mojave Moon
1996 Love Is All There Is
1996 Without Evidence
1995 Hackers
1993 Cyborg 2

Avrasya Film Festivali Güçleniyor

Avrasya Film Festivali Güçleniyor

Uluslararası Avrasya Film Festivali Uzak Doğu’da Gittikçe Güçleniyor.

Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Marketi, Çin Film Grubu ile işbirliği yaparak Uzakdoğu’da güçlenmeye devam ediyor.

Uluslararası Avrasya Film Festivali direktörü Esra Even ile Market’in icra kurulu üyelerinden Deniz Ziya Temeltaş, Hong Kong Film Festivali ve Market’in ardından Şangay Film Festivali’ne katıldılar. Çin Film Grubu’nun Başkanı Pikang La ve Çin Uluslararası Film Promosyon’un Başkanı Zhou Tiedong ile yürütülen bir dizi üst düzey görüşmenin ardından, Uluslararası Avrasya Film Festivali ile Çin Film Grubu’nun işbirliği yapacağı konusunda anlaşmaya varıldı.

KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI

KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI

Cinemascope Dergisi ve Akademi Istanbul işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ''Küresel Isınma'' konulu Kısa Film Senaryo yarışmasında, dünya üzerinde varolan tüm canlıları yok oluşa sürükleyen “Küresel Isınma” teması ile konunun ciddiyetine dikkat çekerken, kısa filmcilerin senaryolarını filme dönüştürmelerine olanak sağlayıp, hayallerinin perdeye yansımasına destek vererek kısa filmin gelişmesine katkıda bulunmasını, yeni yazar ve senaristleri sinemaya kazandırmayı amaçlıyor.

Yarışma, Sosyal Kampanya Filmi, Kurmaca ve Belgesel kategorilerinden oluşuyor. Seçici Kurul tarafından belirlenecek sosyal kampanya filmi, belgesel ve kurmaca dalında birinci olan senaryo sahiplerine, senaryolarını Akademi İstanbul’un sağlayacağı teknik olanaklarla filme çekme şansı verilecek.

Katılımın son tarihi 19 Ekim 2007 Cuma günü saat 18:00. Sonuçlar 1 Ocak 2008 tarihli Cinemascope dergisinde, Cinemascope dergisi internet sitesinde ve Akademi İstanbul internet sitesinde duyurulacaktır.

Katılım koşullarını www.cinemascope.com ve www.akademi-istanbul.net adreslerini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Lolita Türkiye'ye geliyor!

Lolita Türkiye'ye geliyor!

Jeremy Irons’la oynadığı Lolita filmiyle şöhreti yakalayan Amerikalı oyuncu Dominique Swain, Mehmet Günsür’le başrolünü paylaştığı Dehşet Gecesi filminin galası için Türkiye’ye geliyor.

1997 yılında henüz 17 yaşındayken başrolünü üstlendiği Lolita filminde 14 yaşındaki bir genç kızı canlandıran, ardından ünlü yönetmen John Woo’nun Face/Off adlı filmde de John Travolta ve Nicolas Cage ile oynayan Dominique Swain, 17 Temmuz Salı günü İstanbul’da olacak.

Dehşet Gecesi’nde (Fall Down Dead), Mehmet Günsür’ün yanı sıra, David Carradine ve Udo Kier oynuyor.

Ayakta alkışlandı!

Ayakta alkışlandı!

03 - 08 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan Film Festivali’ne davet edilen Eve Giden Yol 1914, Türkiye’yi başarıyla temsil etti ve izleyenlerce ayakta alkışlandı. Adana Altın Koza Film Festivali ön jürisi tarafından elenen ve kendi ülke izleyicisi ile buluşturulmayan filme bir başka ülke festivalince büyük ilgi gösterilmesi kamuoyunda düşündürücü ve şaşırtıcı olarak nitelendiriliyor.

Özen Film tarafından çekilen Eve Giden Yol 1914 ve Son Osmanlı: Yandım Ali adlı filmler daha öncede Malta Film Festivali ve Fransa’da yapılan Akdeniz Film Festivali’ne davet edilmişti.

Harry Potter rekora koşuyor!

Harry Potter rekora koşuyor!

Sinema dünyasının rekortmen genç büyücüsü Harry Potter, gişedeki hızlı koşusunu sürdürüyor. Serinin yeni filmi "Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix", 1 hafta içerisinde dünya çapında 330 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Uluslararası gişe hasılatlarını derleyen "box office ojo" sitesinin haberine göre, 11 Temmuz Çarşamba günü gösterime giren "Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı" adlı film rekora gidiyor.

ABD sinemalarında 1 haftada 140 milyon dolar, İngiltere sinemalarında ise 4 günde 16.5 milyon sterlin gişe hasılatı elde eden film, dünya çapında da 330 milyon dolar hasılat yaptı.

Yapımın İngiltere sinemalarında elde ettiği gişe hasılatı, bugüne kadar 4 günlük açılış rakamları gözönüne alındığında bu süre içerisinde elde edilen en yüksek hasılat oldu. Film, ayrıca gösterime girdiği 61 ülkede en çok gişe hasılatına ulaşan filmler arasında hemen zirveye yerleşti.

HARRY POTTER SERİSİ
J.K. Rowling'in satış rekorları kıran kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi "Harry Potter ve Felsefe Taşı-Harry Potter and the Sorcerer's Stone", 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu. Seri, 2002'de "Harry Potter ve Sırlar Odası-Harry Potter and the Chamber of Secrets" ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.

Seriden, Alfonso Cuaron'un yönettiği "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Harry Potter ve Ateş Kadehi-Harry Potter and the Goblet of Fire" ise 2005 yılında
izleyiciyle buluşmuştu.

Serinin beşinci filminin bu ay gösterime girmesinin ardından, altıncı halka olan "Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half-Blood Prince" de 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.

J.K. Rowling'in kaleme aldığı "Harry Potter and the Deathly Hallows" adlı serinin final kitabının ise 21 Temmuzda kitabevlerinin raflarındaki yerini alması bekleniyor.

Venedik Film Festivali'nin jürisi Özpetek

Venedik Film Festivali'nin jürisi Özpetek

75. Venedik Film Festivali’nde, 50. yılında olduğu gibi bu yıl da 75. yıl şerefine yarışma jüri üyeleri sadece yönetmenlerden oluşturuluyor.

Jüride ünlü yönetmenimiz Ferzan Özpetek’de görev yapacak.

1001 Belgesel Fİl Festivali afiş yarışması

1001 Belgesel Fİl Festivali afiş yarışması

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 10. yılında afiş yarışması düzenliyor. Belgesel Sinemacılar Birliği’nin düzenlediği festivallerde 1997 yılından bu yana 56 ülkeden, toplam 877 belgesel film gösterildi. 1001 Belgesel Festivali şimdiye kadar 70 belgesel sinemacıya ev sahipliği yaptı. 10. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin ana teması “Hatırlamak” olarak belirlendi. Profesyonel veya amatör tüm sanatçılara açık olan yarışmaya en fazla dört eserle başvurulabilecek. Afişte kullanılacak olan festival logosu, tarih ve diğer bilgiler festival web sitesinden alınabilir.

Digital Film Academy'den burs desteği

Digital Film Academy'den burs desteği

Digital Film Academy, 06 Ağustos 2007′de başlayacak olan yeni Digital Film Making eğitim programında toplam 5 öğrenciye burs verecek.

Bursun temel şartları arasında en az bir kısa film çekmiş olmak, ulusal veya uluslararası yarışmalarda en az bir filmi gösterime alınmış veya ödül kazanmış olmak yer alıyor. Burs verilecek öğrencilerin CV.lerini, kariyer plânlarına değinen kısa bir ön yazıyla info@dfa.com.tr adresine göndermeleri yeterli oluyor.

Son başvuru tarihi 30 Temmuz 2007. Değerlendirmeye alınacak başvuru sahipleri mülâkata çağrılarak burslar kesinleştirilecek.

Sarıkamış Harekatı beyazperdede!

Sarıkamış Harekatı beyazperdede!

Sarıkamış Harekatı'nın anlatılacağı "Sarıkamış Beyaz Hüzün" adlı filminin başrol oyuncusu Özcan Deniz, bugüne kadar yapılan en iddialı filmi çekeceklerini belirterek "Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecektir" dedi.

Deniz, Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne atılmak üzere geldiği Sarıkamış'ta, yaptığı açıklamada, Türk sinemasında genelde küçük projelere imza atıldığını ifade ederek, "İlk kez bu kadar büyük iş yapılacak" diye konuştu.

Büyük filmlerin çok daha fazla ön çalışma gerektirdiğini kaydeden Deniz, şöyle konuştu:
"Sinemamızda genelde 2-3 ayda hazırlanıp çekimi yapılan işlerle ilgileniliyor. 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' gibi bir proje daha önce kimse tarafından hayata geçirilmek istenmedi. Çünkü bu kadar büyük bir işin ön çalışması da çok oluyor. Biz bugüne kadar yapılan en iddialı filmi çekeceğiz. İlk gözlemim, Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecektir."

"ŞEHİTLERİMİZİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM"
Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin içinde bulundukları ruh halini anlamak için Sarıkamış'taki Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Etkinliklerine katıldığını ve çekimler başlayana kadar Sarıkamış'ta kalacağını anlatan Deniz, şöyle devam etti: "Sarıkamış'a gelerek, donarak şehit olan askerlerin hangi ruh halinde olduğunu anlamaya çalışıyorum. Gerçekten anlaşılması zor bir inanç. Nasıl bir inançla ve nasıl bir ruh haliyle soru sual sormadan 125 bin askerimizin gömlekle, kurtların bile kışın yaşayamadığı Allahuekber Dağı'na çıkarak, düşmanla ve doğayla mücadele ettiğini anlamaya çalışıyorum. Bunu günümüz insanının hiç birinin doğru dürüst anlayamayacağını düşünmüyorum. Buralarda soğukla ve açlıkla mücadele edip, kıt kanaat geçinerek o ruh haline bürünebileceğimi düşünüyorum. "

-ŞEHİTLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEYİNCE-
Rus arşivlerinden elde edilen Sarıkamış Harekatı ile ilgili
görüntülerden çok etkilendiğini ifade eden Deniz, "O görüntülerde 90 bin askerimizin karlar eridikten sonra donmuş hali vardı. Onları izlediğimde yaşananları daha iyi anladım ve inanın günlerce kendime gelemedim. Gördüğüm şeyleri hafızamdan günlerce çıkartamadım" diye konuştu.

Anne tarafından soyunun Sarıkamış'a dayandığını anlatan Deniz, "Sarıkamış Harekatı sırasında çevre köylerde yaşayan ve benim soyumdan iki kişi burada şehit olmuş. Yani benim dedelerim de burada savaşmış ve şehit olmuş. Bu açıdan bu film benim için ayrı bir önem taşıyor" dedi.

-"ÇEKİMLERE OCAKTA BAŞLAYACAĞIZ"-
Filmin yapımcısı Mutena Açık da filmde ülkenin en önemli olaylarından birini anlatacaklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Filmin dünya standardında bir iş olması içinde yabacı oyuncu ve teknik personel almayı düşünüyoruz. Filmi, dünyanın bir çok ülkesinde vizyona girecek şekilde hazırlama amacındayız. Ocak ayında da çekimlere başlayacağız. Filmde Özcan Deniz'in yanı sıra Fikret Kuşkan, İsmail Hacıoğlu, Güven Kıraç, Altan Erkekli gibi çok değerli oyuncular rol
alacak. İhsan Paşa'yı da eski devlet bakanı Yüksel Yalova
canlandıracak." Açık, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de filmde bir doktoru canlandıracağını sözlerine ekledi.

Bergman, son yolculuğuna uğurlandı

Bergman, son yolculuğuna uğurlandı

Ingmar Bergman’ın, 30 Temmuz 2007 sabahı yerel saat ile 07:00’de İsveç’te Farö adasındaki evinde uykuda öldüğü açıklandı.

İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeni Ingmar Bergman, 14 Temmuz 1918’de Uppsala’da bir Protestan papazın oğlu olarak dünyaya geldi. Katı bir dini eğitimden geçen Bergman, kariyerine oyun ve senaryo yazarı olarak başladı. Kısa bir süre sonra ise hem tiyatroda hem de sinemada yönetmen oldu. Bergman, metafizik temalarla bezediği Yedinci Mühür, insan ruhunun derinliklerine yolculuk yaptığı Persona, bir aileyi merkezine oturttuğu Fanny ve Aleksander ve bir çiftin davranışlarını incelediği Evlilik Yaşamından Sahneler ile sinema tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Burcu Guven ilk album

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Burcu Güven
Albüm Adı : İlk Albüm
Müzik Şirketi : DMC
ALBÜM HAKKINDA
Altı ay süren yoğun stüdyo çalışmalarının ardından Burcu Güven'in "İlk Albüm" isimli çalışması DMC etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Albüm sıra dışı soundu ve duygu dolu şarkı sözleri ile alternatif bir yapım olarak, müzik severlerin yıllarca arşivlerinde saklayacağı özel bir çalışma. Burcu Güven'in sesini müzik severler ilk defa bu albümle duymuyorlar. 1998'den bu yana hergün Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Kadın İsterse ve son olarak da Kadın Severse gibi daha birçok dizinin jenerik müzikleriyle evlerimize yıllarca konuk oldu.
ŞARKI LİSTESİ
1. Mustafa seni soruyor

2. İstanbul sabahları

3. Tövbemi bozdum

4. Güneşimi kaybettim

5. Deli çağlarım

6. Menekşenin rüyası

7. Nereye kadar

8. Büyüdük

9. Kadın severse

10. Yağmur zamanı aşk

Yeşilçam Şarkıları 3 - Yıldızların Altında

Yeşilçam Şarkıları 3 - Yıldızların Altında

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Kolektif
Albüm Adı : Yeşiçam Şarkıları 3 - Yıldızların Altında
Müzik Şirketi : KALAN
ALBÜM HAKKINDA
Kalan Müzik tarafından yayınlanan ve geçtiğimiz yıl çok büyük ses getiren "Belkıs Özener - Sahibinin Sesinden", "Yeşilçam Şarkıları 1 - Aşkın Kanunu" ve "Yeşilçam Şarkıları 2 - Artık Sevmeyeceğim" albümlerinin devamı olan "Yeşilçam Şarkıları 3 - Yıldızların Altında" piyasaya çıktı. Diğer albümlerde olduğu gibi bu albümde de Türk filmlerinde yer almış, Zeki Müren, Gönül Yazar, Handan Kara, Gönül Akkor, Nesrin Siparhi, İnci Çayırlı, Sevim Şengül, Neşe Karaböcek gibi şarkıcıların seslendirdiği şarkıların yanı sıra, "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Hababam Sınıfı", "Umutsuzlar" ve "Acı" filmlerinin orijinal film müzikleri ilk kez bu albümde bir araya geliyor.
ŞARKI LİSTESİ
1. Böyle Gelmiş Böyle Geçer Dünya
2. Damarımda Kanımsın
3. Yıldızların Altında
4. Hasretinle Yandı Gönlüm
5. Veda Busesi
6. Yunus
7. Elveda Meyhaneci
8. Kıskanıyorum
9. Yarım Kalan Aşk
10. Son Hıçkırık
11. Yitirmişim Ben Gülümü
12. Beklenen Şarkı
13. Bırakın Seviyorum
14. Arkadaş
15. Gesi Bağları
16. Acı
17. Hababam Sınıfı
18. Umutsuzlar
19. Selvi Boylum Al Yazmalım

Bedük - Even Better

Bedük - Even Better

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Bedük
Albüm Adı : Even Better
Müzik Şirketi : Audiology Records
ALBÜM HAKKINDA

2. Albümü "Even Better" ile iyi bir çıkış yapmaya hazırlanan Bedük, yıllardır esinlendiği, funk, disco ve house türlerini; akılda kalıcı, güçlü ve eğlenceli melodilerle zenginleştirerek, müziğini başka yerde duyamayacağınız kendine özgü tarzıyla müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

BEDÜK, 2006 Miller Music Factory yarışmasında Dans müziği kategorisinde "Like Tomorrow Will Never Come" isimli parçasıyla birinci olduktan sonra, yıllardır yapmak istediği müziğe desteği buldu. Kendi kurduğu müzik şirketi Audiology Records'dan SEYHAN Müzik dağıtımı ile çıkardığı albümünde; 9 İngilizce, 4 Türkçe ve 2 Remix�ten oluşan 15 parça bulunuyor.

"EVEN BETTER" albümünün söz, müzik, düzenleme, kayıt, mix gibi birçok aşamasını kendi stüdyosunda gerçekleştiren BEDÜK, Mastering desteğini ise Çağlar Türkmen�den aldı.

Miller Music Factory ise Hayal Mahsuller Ofisi yapımı ile Türkiye'nin en iyi klip yönetmeni olarak gösterilen Murat Küçük'ün çektiği, albümün çıkış parçası 'My Woman'ın video klibine sponsor oldu. Mayısın ilk haftası, klip müzik kanallarında yayınlanmaya başlanacak.

İkinci klibini 3 boyutlu animasyon olarak albümünde Türkçe şarkılarından biri olan "Erkenden Kalk" adlı parçasına çekmeyi planlayan BEDÜK, şimdiden çalışmalılarına başladı.
ŞARKI LİSTESİ
1. My Woman
2. Better Than My Baby
3. Like Tomorrow Will Never Come
4. Heartbreaker
5. Back On Me
6. Don't Stop
7. Heels On Fire
8. Far From You
9. Unacceptable
10. Herkes Güzel
11. Erkenden Kalk
12. Ters
13. Heels On Fire (Remix)
14. Back On Me (Remix)
15. Dünyadan Bi' haber

Aydın Karlıbel - Uyarlamalar ve Özgün Eserler

Aydın Karlıbel - Uyarlamalar ve Özgün Eserler

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Aydın Karlıbel
Albüm Adı : Uyarlamalar ve Özgün Eserler
Müzik Şirketi : KALAN
ALBÜM HAKKINDA

Piyanist Aydın Karlıbel "Uyarlamalar ve Özgün Eserler" adlı albüm çalışmasında, Mozart, Rachmaninhoff, Berlioz, Moussorgsky, Lehar gibi büyük bestecilerin eserlerinin yanı sıra, kendi yazdığı eserleri başarıyla yorumluyor. Genel olarak Türk tarihinden izler taşıyan eserlerin büyük çoğunluğu piyano için uyarlanmış yorumlardan oluşuyor.

Uyarlama sanatı, bir eserin bize bestelenmiş olduğundan farklı bir ortamda sunulmasına dayanır. Bu deneylerin müzik tarihinde oldukça uzun bir geçmişi vardır ve bunlar uyarlamacının topyekün müzik deneyiminin bir göstergesidir. Bu albümde üç kat zor olan bir iş; bestelemek, uyarlamak ve icra etmek gibi üç ayrı beceri sergilenmektedir. Uyarlamalarım defalarca karşıma çıkan teknik imkansızlıklar karşısında yarıda kalmış olan ve her seferinde bulduğum yaratıcı formüllerle yıllar boyu sabır ve tutkuyla biçimlendirmiş olduğum eserlerdir. Franz Liszt'in ifadesiyle, uyarlamalar "bir nakkaş kadar bilinçlice" işlenip, piyanistin kendisi sanki aynı anda hem orkestra, hem koro hem de şefmiş gibi bir yaklaşımla icra edilmeleri gerekir. Piyanonun tekrenkli yapısı orkestra partisyonlarının dokusu ve şayet varsa piyanistik kökleri konularında ipuçları verebilecektir. Aydın Karlıbel.
ŞARKI LİSTESİ
W.A.Mozart Senfoni No.40 Sol Minör KV.550
1. Allegro molto
2. Andante
3. Minuetto (Allegretto)
4. Finale (Allegro assai)
5. H.Berlioz Les Troyens Operası'ndan Truva Marşı
6. M.Moussorgsky Türk Marşı
7. S.Rachmaninoff Paganini'nin bir Teması Üzerine Rapsodi'den Çeşitlemeler XVIII
8. F.Lehar Türk Marşı
9. A.Karlıbel Hasam Efendi'nin Salat-ı Ümmiye'si üzerine Parafraz
A.Karlıbel Eski İstanbul'a dair Resimler
10. Prelüd
11. Çamlıca'da Akşam
12. Rıfat Bey'in Alay Marşı üzerine Parafraz
13. Karadeniz'e Giriş
14. Çeşme
15. Genç Osman
16. Katibim
17. Hezarfen Çelebi'nin Uçuşu

Ömür Göksel - A Touch Of Latin

Ömür Göksel - A Touch Of Latin

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Ömür Göksel
Albüm Adı : A Touch Of Latin
Müzik Şirketi : DMC
ALBÜM HAKKINDA

Yerli albümlerin dahi satışlarının 10 -20 binli adetlere düştüğü müzik sektöründe yaptığı A Touch Of Quality ve A Touch Of Love isimli albümleriyle son bir yıl içinde 50.000 adetlik bir satış rakamını yakalayan Ömür Göksel bu kez de �Besame Mucho, Historia de un amor, Quizas Quizas Quizas, Volveras� gibi 20. asıra damgasını vurmuş olan 18 Latin şarkısını tek albümde topladı.

Albümünde 5 şarkıyı Latin dünyasının ünlü orkestraları Osvaldo Diaz Orkestrası , Juan Pablo Gonzales Quartet eşliğinde seslendiren Göksel�in albümünde Eser Taşkıran�ın da aranjeleri bulunuyor.Ayrıca Abrazame ve Volveras isimli iki şarkının aranjesi 2001�de yitirdiğimiz Selçuk Başar�a ait bulunuyor.

Albümüne �A Touch Of Latin � ismini veren Göksel�in bu albümünü dinlerken lavanta tarlaları, yağmur ormanları, dalgalar, martılar, gökkuşağının renkleri gibi müzik kalitenize fark yaşatan detayları bulacaksınız.
Dinledikçe yaşamınızı tatlandıracak Latin dünyasının bu güzel şarkıları kadife sesli Ömür Göksel�in sesinden düşlerinizdeki solan bazı renklerinizi cilalayacak .

Ömür Göksel albümü için şunları söylüyor:�Sizlere bir Latin romantizm tableti sunuyorum.Hem de kendi imzamı taşıyan bir reçeteyle. Geleneksel hale gelecek keyif saatlerinizden önce bir tablet almanız yeterlidir.
Yan etkileri yoktur.�
ŞARKI LİSTESİ
1. Besame Mucho
2. Historia de un Amor
3. Perdoname mi Vida
4. Abrazame
5. Sin Ti
6. Tres Palabras
7. Sabor a mi
8. Quizas Quizas Quizas
9. La Noche de mi Amor
10. Cenizas
11. Quien Sera
12. Concova y Convexo
13. Sin un Amor
14. Cuando Vuelva a tu Lado
15. Encadenados
16. Volveras
17. Inolvidable
18. Vuelvo al Saur / Dalgalar

Asfalt Dunya - Ormanlarin Krali

Asfalt Dünya - Ormanların Kralı




Bugüne kadar sessizce bir yerlerde saklanan Asfalt Dünya�nın, ilk stüdyo albümü �Ormanlar Kralı� Pasaj Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluştu.

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Asfalt Dünya
Albüm Adı : Ormanların Kralı
Müzik Şirketi : Pasaj Müzik
ALBÜM HAKKINDA

DÜŞÜN Kİ ORMAN BU

�vur artık! son ver bu sessizliğe...
göster bana kimsin sen?
saplanır mi pençendeki tırnaklar? sen misin o kükreyince ürkülen?

yoksa hangi sakinisin bu yaban ormanın?
vur ve göster nesin sen?

çünkü bir orman bu, asfalt çimenleri�
asfalt dünya

Söyleyecekleri hiçbir şey yok� Şarkılarda söylenmişlerin dışında�

Bugüne kadar sessizce bir yerlerde saklanan Asfalt Dünya�nın, ilk stüdyo albümü �Ormanlar Kralı� Pasaj Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluştu.

Ormanlar Kralı bir müziğin kitleler ile buluşmasından çok, bazılarımız ile özel randevulaşması olacak.
ŞARKI LİSTESİ
1. Hiç
2. Beni Sevirmiş O
3. Bu Akşam Olmayacak
4. Sakın
5. Ormanlar Kralı
6. Katil
7. Zaman
8. Son
9. Bir Akşamın Kalbi

 
eXTReMe Tracker
Kurtlar Vadisi Pusu Bütün Bölümler - Kurtlar Vadisi Pusu Yeni Sezon - Kurtlar vadisi pusu 10. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 11. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 12. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 13. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 14. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 15. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 16. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 17. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 18. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 19. bölüm - Kurtlar vadisi pusu 20. bölümbölüm Kurtlar vadisi pusu 21. bölüm -

kurtlar vadisi terör, fan sitesi, fragman,müzik, video, kurtlarvadisi, KURTLAR VADİSİ TERÖR,kurtlar vadisi güneydoğu, kurtlarvadisi terör, teror, kurtlar, vadisi, fan, polat, alemdar, necati, şaşmaz, yeni dizi, pana, film, kurtlar vadisi Pusu TEROR, GUNEYDOĞU, bölüm,özet kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi mp3 kurtlar vadisi Pusu com www kurtlar vadisi Pusu com kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu müzikleri www kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı kurtlar vadisi Pusu bölümleri gta vice city kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi dizi gta kurtlar vadisi Pusu vice city kurtlar vadisi Pusu mafia kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı mp3 kurtlar vadisi Pusu bölüm kurtlar vadisi Pusu ne zaman kurtlar vadisi Pusu müzik kurtlar vadisi Pusu video kurtlar vadisi Pusu sözleri kurtlar vadisi Pusu oyunu kurtlar vadisi Pusu izle kurtlar vadisi Pusu yeni sezon kurtlar vadisi Pusu kanal d kurtlar vadisi Pusu hapşırık kurtlar vadisi Pusu cendere kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm kurtlar vadisi Pusu yeni kurtlar vadisi Pusu ırak kurtlar vadisi Pusu bölümler kurtlar vadisi Pusu dizisi kurtlar vadisi Pusu animasyon kurtlar vadisi Pusu pusu kurtlar vadisi Pusu müziği kurtlar vadisi Pusu mp3 indir kurtlar vadisi Pusu download kurtlar vadisi Pusu resimler kurtlar vadisi Pusu online kurtlar vadisi Pusu film kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu gen burası kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi resim kurtlar vadisi Pusu videoları kurtlar vadisi Pusu elif kurtlar vadisi Pusu komik show tv kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi ne zaman başlayacak kurtlar vadisi Pusu sözler kurtlar vadisi Pusu indir kurtlar vadisi Pusu yama kurtlar vadisi Pusu pala kurtlar vadisi Pusu oyun kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu acem kizi kurtlar vadisi Pusu son bölüm kurtlar vadisi Pusu pusu mp3 kurtlar vadisi Pusu kim kimdir kurtlar vadisi Pusu ne zaman başlıyor kurtlar vadisi Pusu dizi bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanal kurtlar vadisi Pusu eski bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanald kurtlar vadisi Pusu resmi kurtlar vadisi Pusu bu aşk kurtlar vadisi Pusu galeri kurtlar vadisi Pusu eski bölümler kurtlar vadisi Pusu dizi müzikleri kurtlar vadisi Pusu şarkıları kurtlar vadisi Pusu elif dedim kurtlar vadisi Pusu mp3leri kurtlar vadisi Pusu nezaman kurtlar vadisi Pusu full kurtlar vadisi Pusu melodi kurtlar vadisi Pusu başlıyor kurtlar vadisi Pusu filmi kurtlar vadisi Pusu hangi kanalda kurtlar vadisi Pusu cendere mp3 kurtlar vadisi Pusu vecizeleri kurtlar vadisi Pusu nin kurtlar vadisi Pusu mod kurtlar vadisi Pusu mp3 download mafia kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu dizileri kurtlar vadisi Pusu polat bedava kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu yeni yayın kurtlar vadisi Pusu oyuncuları kurtlar vadisi Pusu kitabı kurtlar vadisi Pusu fr kurtlar vadisi bedava kurtlar vadisi Pusu 86 bölüm kurtlar vadisi Pusu bölümlerini kurtlar vadisi Pusu film müzikleri kurtlar vadisi Pusu kafa kesme kurtlar vadisi Pusu foto mafia kurtlar vadisi Pusu mod burasi kurtlar vadisi Pusu bedava kurtlar vadisi Pusu mp3 kurtlar vadisi Pusu temaları kurtlar vadisi Pusu muzikleri kurtlar vadisi Pusu resmi sitesi kurtlar vadisi Pusu elif dedim mp3 kurtlar vadisi Pusu halil ibrahim mafia kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu jenerik kurtlar vadisi Pusu unutulmaz sözler kurtlar vadisi Pusu 58 bölüm kurtlar vadisi Pusu melodisi kurtlar kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi mp3 kurtlar vadisi Pusu com www kurtlar vadisi Pusu com kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadısı kurtlar vadisi Pusu müzikleri kurtlar konseyi www kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı kurtlar vadisi Pusu bölümleri kurtlar imparatorluğu kurtlar vadis gta vice city kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi dizi gta kurtlar vadisi Pusu vice city kurtlar vadisi Pusu mafia kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi acem kızı mp3 kurtlar vadisi Pusu bölüm kurtlar vadisi Pusu ne zaman kurtlar vadisi Pusu müzik kurtlar vadisi Pusu video kurtlar vadisi Pusu sözleri kurtlar vadisi Pusu oyunu kurtlar vadsi kurtlar vadisi Pusu izle kurtlar vadisi Pusu yeni sezon kurtlar vadisi Pusu kanal d kurtlar vadisi Pusu hapşırık kurtlar vadisi Pusu cendere kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm kurtlar vadisi Pusu yeni kurtlar vadisi Pusu ırak kurtlar vadisi Pusu bölümler kurtlar vadisi Pusu dizisi kurtlar vadä sä kurtlar vadisi Pusu animasyon kurtlar vadisi Pusu pusu kurtlar vadisi Pusu müziği kurtlar vadisi Pusu mp3 indir kurtlar vadisi Pusu download kurtlar vadisi Pusu resimler kurtlar vadisi Pusu online kurtlar vad kurtlar vadisi Pusu film kurtlar vadisi Pusu yaması kurtlar vadisi Pusu gen burası kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi resim kurtlar sofrası kurtlar vadisi Pusu videoları kurtlar vadisi Pusu elif kurtlar vadisi Pusu komik show tv kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi ne zaman başlayacak kurtlar vadisi Pusu sözler kurtlar vadisi Pusu indir kurtlar vadisi Pusu yama kurtlar vadisi Pusu pala kurtlar vadisi Pusu oyun kurtlar vadisi Pusu modu kurtlar vadisi Pusu acem kizi kurtlar vadisi Pusu son bölüm kurtlar vadisi Pusu pusu mp3 show tv kurtlar kurtlar vadi kurtlar vadisi Pusu kim kimdir kurtlar vadisi Pusu ne zaman başlıyor kurtlar vadisi Pusu dizi bölümleri kurtlar vadisi Pusu kanal kurtlar vadisi Pusu eski bölümleri kurtlar vadısi kurtlar vadisi Pusu kanald kurtlar vadisi Pusu resmi kurtlar vadisi Pusu bu aşk kurtlar vadisi Pusu galeri kurtlar vadisinde kim kimdir kurtlar vadisi Pusu eski bölümler kurtlar vadisi Pusu dizi müzikleri kurtlar vadisi Pusu şarkıları kurtlar vadisi Pusu elif dedim kurtlar vadisi Pusu mp3leri kurtlar vadisi Pusu nezaman kurtlar vadisi Pusu full kurtlar vadisi Pusu melodi kurtlar vadisi Pusu başlıyor kurtlar imparatorlugu kurtlar vadisi Pusu filmi kurtlar vadisi Pusu hangi kanalda kurtlar vadisi Pusu cendere mp3 kurtlar vadisi Pusu vecizeleri kurtlar vadisi Pusu nin kurtlar vadisi Pusu mod kurtlar vadisi Pusu mp3 download mafia kurtlar vadisi Pusu yaması www kurtlar vadısı kurtlar vadisi Pusu dizileri kurtlar vadisi Pusu polat bedava kurtlar vadisi Pusu resimleri kurtlar vadisi Pusu yeni yayın kurtlar vadisinin müzikleri kurtlar vad s kurtlar vadisi Pusu oyuncuları kurtlar vadidi kurtlar vadisi Pusu kitabı kurtlar vadisi Pusu kurtlar vadisi, kurtlar vadisi Pusu pusu, kurtlarvadisi pusu, kurtlar vadisi Pusu resimleri, kurtlar vadisi Pusu video, kurtlarvadisi, kurtlar vadisi Pusu resim, kurtlar vadisi Pusu videoları, kurtlar vadisi Pusu fan, kurtlar vadisi Pusu forum, kurtlar vadisi Pusu yeni bölüm, kurtlar vadisi Pusu bölümleri, vadi, vadısı, kurt, 21. 22. 23.bölüm, resimleri, dizisi, indir, oyuncuları, youtube, videoları, izle, fan club, necati şaşmaz, polat alemdar, kurtlar vadisi Pusu fragmanları vidyo dizi izle yaralı yürek acı hayat pana film genclife yukle seyret bedava oyunları hikayeleri videoları filmler download indir yukle yükle bedava beleş site portal forum trk hayat kavgam dizisi video resim download bölümleri gaffur burhan videoları izlee.com wwwizlee izle izlee video youtube türkiye youtube tr piknik tube türkiye videoları otopsi kürtaj katliam videoları ilginç videolar bedava video izle vidyo-izle bedava domain pr nedir pr yükselt pagerank mırc videoları izlesene forum türkiye videoları biyografisi profesyonel programı videoları popstar alaturka 2 videoları ilginç haberler video-haber bedava haber izlee indir +18 filmler diziler hayat kavgam dizisi oyuncuları bölümleri resimleri acemi cadı şöhret okulu dizisi bölümleri videoları fan club resimleri jenerik müziği yükle indir download yeni diziler star tv ters yüz dizisi